Crypto recap 2 juni: Solana (SOL) blockchain valt uit, en de Fed wil zijn balans verlagen

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin is wat onzekerder dan twee dagen geleden, en datzelfde geldt voor veel altcoins. Vandaag gaan we het hebben over de falende Solana blockchain en over het terugschroeven van de balans van de Federal Reserve.

De koers van Solana is vandaag met 12,5% gedaald nadat het netwerk te maken kreeg met downtime, waarna de blockchain teruggedraaid moest worden en nodes hun software moesten herstarten.

Niet de eerste keer voor SOL

Wanneer je investeert in een coin, wil je natuurlijk dat alles werkt. Helaas gaat dit niet op voor sommige altcoins, en één daarvan is Solana. Het netwerk van SOL gaat steeds verder achteruit in betrouwbaarheid.

Het is namelijk de zevende keer in het afgelopen jaar dat dat de blockchain te maken kreeg met een uitval. Gisteravond produceerde het netwerk van Solana geen blokken meer, omdat er een bug in het systeem zat. Deze storing duurde ongeveer 4,5 uur voordat het mainnet live kon.

De Fed krimpt balans, wat doet dat met crypto?

Daarnaast is de Amerikaanse Fed is van plan om zijn balans stevig te verlagen. Momenteel heeft het voor 9 biljoen dollar (8,55 biljoen euro) aan assets, en dit bedrag wil de fed – vóór het einde van volgend jaar – terugdraaien naar 1,4 biljoen dollar (1,33 biljoen euro).

Dit zou betekenen dat de balans van de Federal Reserve het komende anderhalf jaar met meer dan 84 procent moet dalen. Hoe gaat dat? En wat betekent dat voor crypto? Axel legt alles haarfijn uit in de bovenstaande video van BTC Direct!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

All Dutch and English crypto news!

Compass Mining loses facility after allegedly failing to pay power bill

Bitcoin (BTC) mining hardware and hosting company Compass Mining has lost one of its Maine-based hosting facilities after the owner, Dynamics Mining, terminated the hosting...

Tether CTO refutes stablecoin FUD as short-sellers circle

Tether chief technology officer Paolo Ardoino has confirmed that the stablecoin has been the subject of a "coordinated attack" by hedge funds looking to short...

CoinFLEX recovery plan includes tokenized bad debt and more yields

Crypto investment platform CoinFLEX aims to rectify its liquidity shortage and restart user withdrawals by selling off bad debt through a new $47 million token...

Crypto community confused as Celsius continues with weekly rewards

Members of the crypto community on Twitter have been left bewildered by the beleaguered Celsius Network continuing to pay weekly rewards despite pausing withdrawals two...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo