Crypto recap 18 januari: Bitcoin kan record breken, en Noord-Koreaanse hackers bezig

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Axel brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat Axel het hebben over Bitcoin! De grootste cryptomunt aller tijden kan namelijk een record breken. Klik snel op de play-knop om te zien welke.

Daarnaast gaat Axel het hebben over Noord-Koreaanse hackers. Zij zijn naar verluid bezig met het verplaatsen van enorme hoeveelheden crypto.

Noord-Koreaanse hackers aan het werk

Dit weekend kwam plotseling 41.000 Ethereum (63,5 miljoen dollar) in beweging die een groep hackers wist te stelen van de Horizon Bridge. De meeste experts zijn het er wel over uit dat de Noord-Koreaanse Lazarus Group achter deze hack van juni 2022 zat. In totaal maakten ze daarbij ongeveer 100 miljoen dollar buit, waarvan een groot deel in beweging is.

Op 13 januari stuurden de hackers de fondsen van de Horizon Bridge hack naar Railgun. Dat is een op privacy gefocust beursplatform dat direct op de Ethereum blockchain draait. In principe functioneert dit beursplatform ook als een eerder beschreven mixer. Dat zorgt ervoor dat het heel lastig is om de transacties uiteindelijk te traceren.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

All Dutch and English crypto news!

Protocol Labs, Chainalysis and Bittrex add to crypto layoff season

Several crypto firms have made job cuts this week amid the ongoing crypto winter, retaining "impactful" employees as they prepare for a "longer downturn." At least...

FBI seizes $100K in NFTs and 86.5 ETH from scammer following ZachXBT investigation

The Federal Bureau of Investigation (FBI) has seized two non-fungible tokens (NFTs) worth more than $100,000 and 86.5 Ether (ETH) from a reported phishing scammer. The...

The IBM–Maersk blockchain effort was doomed to fail from the start

Blockchain projects continue to experience failure rates in excess of 90%, and it seems that with every passing moment, more and more "successful" companies add...

Sam Bankman-Fried’s holding company files for bankruptcy

Emergent Fidelity Technologies, a Sam Bankman-Fried holding company based in Antigua and Barbuda, has filed for bankruptcy protection. According to court records filed on Feb. 3,...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo