Crypto recap 16 juni: FED verhoogt rente, president CAR over bitcoin

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

De koers van bitcoin staat vandaag alweer dik in de min. Gisteren kwam de koers even erg dicht bij de all time high van 2017, maar deze werd op een paar honderd dollar na, niet aangeraakt. Altcoins reageerde erg wisselvallig, waarvan er ééntje echt tussenuit sprong; STORJ steeg maar liefst 30% in de afgelopen 24 uur.

Vandaag gaan we het hebben over de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, die de rente verhoogde met 0,75%. Daarnaast bespreken we de uitspraken van de president van de Centraal-Afrikaanse Republiek, het tweede land ter wereld dat bitcoin erkende als wettig betaalmiddel.

President van de CAR is positief

Bitcoin maakte de afgelopen week een flinke domper, maar de president van het land, Faustin-Archange Touadéra, ziet het nog steeds positief in en hoopt dat mensen zich zullen verdiepen in bitcoin. “Het begrijpen van bitcoin is cruciaal om zijn ontwrichtende kracht te erkennen om welvaart op lange termijn te brengen”, vertelde hij in een tweet.

“Wiskunde houdt geen rekening met menselijke emoties. Toekomstige generaties zullen naar deze momenten kijken om onze kracht en eenheid te zien in het kiezen van het juiste pad in moeilijke tijden #BTC.”

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

All Dutch and English crypto news!

Central African Republic president launches crypto initiative following Bitcoin adoption

Faustin-Archange Touadéra, president of the Central African Republic, has announced the government will be backing an initiative centered around developing the country's blockchain infrastructure. In a...

‘Crypto is just like the end of the 90s with the internet bubble,’ says Hodl CEO Maurice Mureau

For Maurice Mureau, CEO of crypto investment fund operator Hodl, there's "not a lot left" to invest in anymore. With soaring inflation, bonds are no...

Final Capitulation — 5 reasons why Bitcoin could bottom at $10,000

Bear markets have historically been challenging to navigate for traders and the conventional set of "reliable" indicators that determine good entry points are unable to...

Crypto exchange FTX is looking into acquiring Robinhood: Report

Cryptocurrency derivatives exchange FTX is reportedly eyeing a takeover of Robinhood Markets, the popular trading app that introduced millions of traders to Bitcoin (BTC), Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo