Crypto recap 16 februari: Hong Kong gaat cryptohandel legaliseren, Bitcoin stijgt 10% in 24 uur

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Axel brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat Axel het hebben over Bitcoin. De marktleider is namelijk 10% gestegen in een periode van 24 uur.

Daarnaast gaat Axel het hebben Hong Kong, daar lijkt namelijk een van de oorzaken te liggen voor deze stijging.

Handel in crypto wordt legaal in Hong Kong

Vanaf 1 juni 2023 wordt het weer legaal om crypto te traden, niet alleen voor locals, maar ook voor de rest van China. Hong Kong zet hiermee de deur wagenwijd open voor miljarden aan investeringen in cryptocurrency. Dat doen ze niet zonder reden.

De metropool heeft ambitieuze plannen om een Aziatische cryptohub te worden en heeft, ondanks de bemoeienis van het vasteland van China, enige autonomie weten te behouden. Dit laatste geldt ook voor Macau. Dit zijn beide ‘delen van China’ die door de landelijke regering bestempeld zijn als speciale zones.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

Paris Blockchain Week 2023: Second day of the summit kicks off

Paris Blockchain Week (PBW) kicked off its fourth year as one of the world's largest conferences tackling all things blockchain, crypto and Web3. The event...

Aussie crypto exchange hints interest in Hong Kong base, but it’ll depend

Australia-based crypto exchange Independent Reserve is looking at opportunities to set up shop in Hong Kong, as the city continues efforts to become a cryptocurrency...

Coinbase CEO on its Wells Notice: SEC is like soccer referees in a game of pickleball

Brian Armstrong, the CEO and co-founder of crypto exchange Coinbase has compared the Securities and Exchange Commission (SEC) to "soccer refs" in a game of...

CFTC’s tech committee gathered in DC to talk DeFi, here’s what was discussed

The United States commodities regulator has gotten a crash course on decentralized finance (DeFi) today, with crypto executives briefing the regulator on key issues affecting...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo