Crypto recap 11 mei: Stablecoins, ETF’s, en Duitsland komt met een belastingplan voor crypto

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto.

De koers van bitcoin dook vandaag 10% verder terwijl stablecoins van de dollar afweken. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws. Vandaag hebben we het over stablecoins, drie crypto ETF’s in Australië, en het Duitse belastingplan voor crypto.

Stablecoins worden steeds volatieler

Het is een grote puinzooi aan het worden met stablecoins als USDT en UST. De coins daalde vandaag allemaal ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Daarnaast vertoonde de stablecoin van Binance (BUSD) ook zwakte.

USDT is inmiddels hersteld, maar UST zit nog steeds te wankelen rond een prijs van 40 dollar cent. Dat is 60% minder dan de coin zou moeten zijn, aangezien deze gelijk moet blijven aan de dollar.

Crypto na één jaar niet belast in Duitsland

Het Duitse ministerie van financiën publiceerde een zogenaamde ‘BMF-brief’. Hierin staat hoe je de inkomstenbelasting kan regelen van crypto. Het is voor het eerst dat zo’n informatie vrijkomt over cryptocurrency, en het ziet er allemaal niet slecht uit. Er staat namelijk dat bitcoin en ethereum niet belast worden na 1 jaar. Dat maakt crypto wel erg voordelig.

Daarnaast heeft Australië vandaag drie crypto ETF’s gelanceerd. Hierdoor kunnen Australiërs blootgesteld worden aan crypto, zonder daadwerkelijk crypto te bezitten. Dit is goed voor institutionele investeerders. Wil jij weten voor welke coins deze ETF’s zijn? Bekijk dan de bovenstaande video van Axel!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BTC Direct! Hij publiceert elke werkdag met een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en wordt je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

All Dutch and English crypto news!

Dollar Cost Averaging or Lump-sum: Which Bitcoin strategy works best regardless of price?

Bitcoin (BTC) has declined by more than 55% six months after it reached its record high of $69,000 in November 2021. The massive drop has left...

Cointelegraph Store: Introducing Bitcoin Pizza Day merch for crypto OGs

Twelve years ago today, on May 22, 2010, programmer and early Bitcoin (BTC) miner Laszlo Hanyecz made history when he traded 10,000 BTC for two...

Terra’s meltdown highlights benefits of CEX risk-management systems

The collapse of Terra's ecosystem - namely, native coin LUNA and algorithmic stablecoin TerraUSD (UST) - rocked the wider blockchain and cryptocurrency ecosystem. Not only...

6 Questions for Sonali Giovino of Defiyield

We ask the buidlers in the blockchain and cryptocurrency sector for their thoughts on the industry… and throw in a few random zingers to keep...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo