Crypto recap 10 maart: BTC en ETH dalen 10%, volgende grote tech-bank in financiële problemen

In deze video bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Laten we kijken naar het laatste nieuws.

Axel brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer komt uiteraard de flinke daling van Bitcoin ter sprake. Daarnaast heeft hij het over de schuldeisers van Mt. Gox, die nog een maand langer moeten wachten op hun Bitcoin.

Verder gaat Axel in op de situatie van de Silicon Valley Bank en KuCoin. De laatstgenoemde is aangeklaagd door de advocaat-generaal van de Amerikaanse staat New York, omdat het platform niet voldoet aan de registratieplicht.

Bitcoin daalt 10% en zakt onder 20.000 euro, waarom?

Er is van alles aan de hand, maar het is te vroeg om één reden aan te wijzen. Een van de redenen van de daling kan komen van Blockchain.com, een groot Amerikaans cryptobedrijf die al vrij lang bestaat en veel informatie deelt over wat er op de blockchain gebeurt. Ook heeft het bedrijf een populaire wallet. Volgens Bloomberg zal Blockchain.com zijn onlangs geopende vermogensbeheerafdeling stopzetten.

Op macro-economisch gebied en regelgeving speelt ook het een en ander.  Zo maakte de Amerikaanse president Biden donderdag zijn plannen met crypto bekend. Daarnaast is de rente op staatsobligaties met een looptijd van twee jaar gestegen en dit wordt toegeschreven aan de verwachting van verdere renteverhogingen door de Amerikaanse centrale bank.

Een andere reden kan ook het nieuws rondom cryptobank Silvergate zijn. Zo deelde Silvergate Capital, dat dochteronderneming Silvergate Bank haar activa vrijwillig zou liquideren.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het YouTube-kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

All Dutch and English crypto news!

FTX EU launches withdrawal website to pay back European users

The European arm of FTX, FTX EU has launched a website to allow European customers to submit withdrawal requests. It comes nearly five months after the...

Russia talks up prospects of BRICS countries developing new currency

A new world order could be emerging as economic powerhouses increase their efforts to distance themselves from US dollar hegemony. According to reports, a top Russian...

Australian ‘Big Four’ bank ANZ halts cash withdrawals from many branches

ANZ, one of Australia's "Big Four" banks, will cease facilitating withdrawals and deposits from a number of its Australian branches as it looks to push...

‘Biased, deceptive’: Center for AI accuses ChatGPT creator of violating trade laws

The Center for Artificial Intelligence and Digital Policy (CAIDP) has filed a complaint with the United States Federal Trade Commission (FTC) in an attempt to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo