Crypto recap 1 mei: First Republic Bank omgevallen, wat gaat Bitcoin doen?

Daar zijn we weer! Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij supersnel bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen rondom crypto. Tijd om te kijken naar het laatste nieuws.

Ook vandaag is er weer groot nieuws in de wereld van crypto. Er is namelijk opnieuw een Amerikaanse bank ten onder gegaan, ditmaal de First Republic Bank. Ondanks een eerder steunpakket van zo’n 30 miljard dollar heeft de FRB het toch niet kunnen redden. JPMorgan Chase, een van de grotere Amerikaanse banken, heeft inmiddels bekend gemaakt de gevallen bank over te zullen nemen.

Ook de First Republic Bank is omgevallen

Afgelopen week begon het ineens te borrelen bij First Republic Bank. De bank moest in het eerste kwartaal van 2023 een uitstroom van 100 miljard dollar aan stortingen opvangen. Als reactie daarop kelderde het aandeel van de bank en inmiddels is bekend dat First Republic is omgevallen en dat JPMorgan Chase de assets overneemt.

Hiermee zien we het volgende voorbeeld van een kleine Amerikaanse bank die wordt opgeslokt door een grote partij. Tijdens de bankencrisis van begin maart kozen mensen er ook al massaal voor om kleine banken te verlaten ten faveure van grote banken, omdat ze het gevoel hadden daar veiliger te zijn.

Blijf op de hoogte!

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

All Dutch and English crypto news!

Crypto exchange TrigonX latest to emerge from the FTX rubble

TrigonX is back from the dead after it went into receivership in December, due in part to its $13 million exposure to bankrupt crypto exchange...

Optimism set to unlock $587M worth of OP tokens, will investors unload?

More than 386 million OP tokens are scheduled to be unlocked on May 31, more than doubling the total circulating supply.

Crypto firms jockey for Hong Kong licenses ahead of June 1 retail opening

Hong Kong’s retail trading regime is days away from going live and crypto exchanges are keen to make entry into the region.

Deal to avoid US debt default nixes proposed 30% crypto mining tax, says Ohio lawmaker

According to Representative Warren Davidson, legislation to address the U.S. debt ceiling blocks “proposed taxes,” including a 30% tax on electricity used by crypto miners.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo