Crypto-nieuwsplatform maakt fout omtrent airdrop Oekraïne

Het leek alsof de verwachte airdrop van Oekraïne al was begonnen, maar volgens Etherscan is de airdrop ‘gespoofed’. CoinDesk maakte een cruciale fout door te schrijven dat de airdrop al begonnen was, maar het platform vergat om de bron te checken. Ze zijn inmiddels teruggekomen op hun foutieve kop.

“Dit token is naar verluidt gebruikt om mensen te misleiden door hen te laten geloven dat het van een bekend adres afkomstig is en kan spam of phishing zijn. Behandel het met voorzichtigheid”, aldus Etherscan.

De airdrop

Oekraïne meldde eergisteren via twitter dat zij een airdrop zouden organiseren voor mensen die crypto doneerden aan het land. De verwachte datum daarvoor zou vandaag zijn, 3 maart. Het is alleen nog niet bekend met welke crypto dit zou zijn en hoeveel iedereen zal krijgen.

De oude kop van CoinDesk

CoinDesk berichtte vandaag dat deze airdrop al begonnen was. Het nieuwsplatform vertelde dat het land was begonnen met het distribueren van de Peaceful World tokens (WORLD). Ze zijn nu teruggekomen van de headline ‘Oekraïne begint de aidrop van WORLD Tokens op Ethereum’ die eerder op de site stond.

Fout kan mensen geld kosten

De tweet van Coindesk met de oude kop krijgt veel haat. Ze zouden mensen op deze manier veel geld kunnen kosten, omdat ze denken dat de airdrop van de WORLD-tokens daadwerkelijk begonnen is. Mensen die meteen reageren op het artikel kunnen per ongeluk geld omzetten in deze token, waar nog niks over bekend is. Er wordt op twitter opgeroepen om niks te doen met deze tokens op Ethereum en de Binance Chain.

Oekraïne heeft nog niks gezegd

Het is nog wachten op de echte details van de airdrop, maar op het moment van schrijven is er nog niks naar buiten gebracht via de officiële kanalen van Oekraïne. Het is dus even afwachten op een bevestiging. Het land vertelde via hun twitter wel dat de ‘snapshot’ van de airdrop vandaag zou komen.

All Dutch and English crypto news!

Crypto recap 16 mei: El Salvador, Nigeria en de Bitcoins van Terra (LUNA)

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze...

Top 5 cryptocurrencies to watch this week: BTC, MANA, MKR, ZEC, KCS

Bitcoin (BTC) has been relatively calm during the weekend as crypto traders try to rebuild the markets after the Terra LUNA debacle. With macro factors...

Celsius Network’s crypto mining subsidiary SEC filing suggests plans for IPO

Celsius Mining, the mining subsidiary of crypto lending platform Celsius Network, has filed paperwork with the United States Securities and Exchange Commission, or SEC, suggesting...

Analysts flag Bitcoin price levels to watch after LFG sells 80K BTC

Bitcoin (BTC) needs to hold current levels and work to reclaim higher ones to avoid a crash in the $20,000 range, the latest analysis warns.  BTC/USD...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo