Crypto kleurt groen: Bitcoin boven 16.000 euro, Solana en Cardano +20%

De crypto koersen staan veelal in het groen, en dat mag ook wel weer. Niet alleen Bitcoin laat spierballen zien, ook altcoins zoals Solana en Cardano genieten nog even van het weekend.

Bitcoin eindelijk weer boven 16.000 euro

Voor het eerst sinds 16 december is het de Bitcoin koers gelukt om boven de 16.000 euro uit te komen. In de grafiek hieronder zie je dat de crypto lange tijd in een range van ongeveer 400 euro bewoog, met als dieptepunt 1 januari.

Vanaf de jaarwisseling is de weg omhoog weer gevonden met een stijging van 4%. Voor crypto begrippen is dit magertjes, maar op de aandelenmarkt zou zo’n stijging hemel en aarde bewegen.

Toch durven we de vlag nog niet uit te hangen. Dat Bitcoin weer 16.000 euro is, is mooi, maar er hangt nog een donkere wolk boven de cryptomarkt. De Digital Currency Group van Barry Silbert verkeert namelijk in zwaar weer.

Ook heeft Genesis, een van de dochterondernemingen van DCG, problemen met Gemini, de crypto exchange van de gebroeders Winklevoss.

Twee andere coins die we in dit artikel belichten zijn Solana en Cardano. De koersen van deze twee coins noteerden gisteren een stijging van 21% en staan vandaag nog steeds dik in het groen.

Solana BONKT en doet weer mee

Solana had de beste eerste week van het jaar van alle bekende cryptocurrency’s munten, sinds de jaarwisseling is de koers van SOL met 65% gestegen. Dat is een onverwachte opleving voor SOL, dat meer dan 94% kelderde sinds de all time high en in de nasleep van de val van de FTX.

Solana was namelijk een van de favoriete coins van Sam Bankman-Fried, voormalig directeur van FTX. Hij was een van de grootste investeerders in het cryptoproject en gokte dat Solana groter kon worden dan Ethereum.

Vlak voor de jaarwisseling werd een nieuwe crypto gelanceerd op de blockchain van Solana, deze heet BONK Inu. Deze zou moeten wedijveren met Dogecoin en Shiba Inu. Zo ver is het nog niet, maar BONK heeft er wel voor gezorgd dat er opeens heel veel meer activiteit is op Solana.

Cardano Comeback in de maak

Cardano is een van de favorieten van de vorige bullmarkt. In 2021 moest je op verjaardagen in de hoek staan als je niet kon mee praten over Cardano of Dogecoin. De koers van ADA is sinds begin dit jaar met 32% gestegen en de afgelopen 24 uur met 16%.

Op dit moment wordt de munt verhandeld voor 0,30 euro, dat ligt ver onder het hoogtepunt van 2021. Toen was Cardano heel even 2,50 euro waard.

Bij Solana kan je zeggen dat de stijging komt door de lancering van BONK, maar het is lastiger om bij Cardano één reden aan te wijzen waarom de koers stijgt.

De laatste grote mijlpaal was de implementatie van de langverwachte Vasil-upgrade in september. Toch is er de laatste tijd wel wat geroezemoes rond Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano.

Het bedrijf van Hoskinson, Input Output HK, bereidt zich voor op de lancering van de Lace-wallet voor Cardano. En op donderdag kondigde Hoskinson aan dat zijn nieuwe Hoskinson Health & Wellness Clinic in de Amerikaanse staat Wyoming zijn crypto ADA als betaling zou accepteren.

Dat laatste is niet echt schokkend, alle grote cryptojongens zorgen dat de belangen van hun bedrijven in elkaar overlopen. Dat kan goed uitpakken, maar ook heel slecht als dit niet transparant is (kuch kuch Sam Bankman-Fried).

All Dutch and English crypto news!

Sri Lanka against Bitcoin adoption, rejects Draper’s anti-corruption pitch

On a recent visit to Sri Lanka, American billionaire Tim Draper pitched the idea of adopting Bitcoin (BTC) as a legal tender to fight against...

Dit zijn alle cryptobedrijven die zijn omgevallen… tot nu toe

Februari is voor cryptobegrippen rustig begonnen, er zijn (nog) geen faillissementen aangekondigd. Dat is fijn, zeker na zo'n turbulente periode waarin crypto exchanges, leenbedrijven en...

YouTuber baits MMA fighter into secretly shilling fake NFTs for $1K

Coffeezilla, a YouTuber and crypto investigator, revealed that American mixed martial artist Dillon Danis promoted a fake NFT project without disclosing that he received $1,000...

Little Shapes was a ‘social experiment’ to expose NFT botnets: founder

Atto, the pseudonymous founder behind Little Shapes NFT has revealed that the project was actually a "social experiment" designed to shed light on large-scale NFT...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo