Crypto is ondanks bearmarkt nog steeds een ‘essentieel instrument’ Oekraïne

Sinds de Russische invasie van Oekraïne heeft crypto al een cruciale rol gespeeld. Investeerders konden op deze manier makkelijk doneren op een decentrale manier, waardoor Rusland deze fondsen niet kon onderscheppen. Deze zijn nodig om het land weer terug op te bouwen en om Oekraïne door deze heftige tijd te helpen.

De oorlog gaat door

Ondanks dat de Nederlandse media er steeds minder over schrijven, is de oorlog in Oekraïense nog steeds in volle gang. Drie dagen geleden werd de haven van de Oekraïense stad Odessa nog beschoten met Russische raketten. Dit benadrukt nogmaals dat het niet makkelijker is geworden voor de inwoners, die onder constante dreiging staan van hun oosterburen.

Crypto heeft in de afgelopen maanden veel kunnen betekenen voor Oekraïne. Zo haalde de overheid meer dan 60 miljoen dollar op om het land te helpen. Er is inmiddels bijna 500 bitcoin gedoneerd, 10.000 ethereum en meer dan 12,5 miljoen dollar aan stablecoins.

Helaas verkeert de markt in een zogenaamde ‘crypto winter’ sinds dat de oorlog is begonnen. De markt verliest elke dag meer geld, waardoor de totale marktwaarde van crypto inmiddels onder de 1 triljoen is gezakt. Hierdoor zijn de donaties, die in het begin van de oorlog gedaan zijn, dus ook minder waard geworden.

‘Crypto donaties hebben letterlijk het leven van soldaten gered’

Toch is dit geen reden om te stoppen met de donaties, zo vertelt Alex Bornyakov, de vice-minister van digitale transformatie. De Kyiv Independent, een Oekraïens nieuwsplatform, schreef over de crypto donaties voor het land. De minister reageerde hierop het volgende:

“Ondanks de ‘bear market’ is crypto een essentieel instrument geworden voor de Oekraïense defensie, door flexibiliteit en snelheid te bieden die letterlijk het leven van onze soldaten hebben gered. Elke ‘crypto winter’ leidt tot een ‘crypto lente’, maar de sector is een blijvertje”, zo weet hij het mooi te verwoorden.

De crypto lente kan nog even op zich laten wachten, aangezien bitcoin nog steeds niet heel sterk oogt. De koers van de munt is met ongeveer 50% gezakt sinds het begin van de oorlog. Toch blijft de minister hoop houden met het oog op de crypto lente. Wanneer deze zal komen is niet duidelijk, maar dat Oekraïne de donaties kan gebruiken, is zeker.

All Dutch and English crypto news!

US lawmakers appeal directly to 4 mining firms, requesting info on energy consumption

Four members of the United States House of Representatives from the Energy and Commerce Committee have demanded answers from four major crypto mining firms in...

A sharp drop in TVL and DApp use preceded Avalanche’s (AVAX) 16% correction

After an impressive 73% rally between July 13 and Aug. 13, Avalanche (AVAX) has faced a 16% rejection from the $30.30 resistance level. Some analysts...

Ripple partners Travelex Bank to launch XRP-enabled enterprise payments in Brazil

Ripple's partnership with Travelex Bank will see customers of the locally regulated bank benefit from XRP-powered cross border payments settled on RippleNet's On-Demand Liquidity (ODL)...

Nigeria aims for millions of new eNaira users as it increases features, targets unbanked

The eNaira, Nigeria's central bank digital currency (CBDC), will enter the second phase of its expansion with new technology to beef up its user base,...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo