Crypto analyse: gaat Dogecoin (DOGE) naar 0,58 dollar?

De favoriete munt van Elon Musk is al bijna 2 jaar met een daling bezig. Als je kijkt naar de stijging van 2021, zie je dat er sindsdien niet meer zo veel hype leeft rondom de munt. Tuurlijk heeft de Dogefather zijn er nog wat oplevingen geweest in de tussentijd, maar de algehele trend is nog steeds naar beneden. Is deze crypto-dinosaurus aan het uitsterven?

Het grote plaatje

Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek van Dogecoin. Elke candle hieronder staat voor 7 dagen, en deze grafiek wordt vaak gebruikt om lange termijn bewegingen te voorspellen. Zoals je kan zien is er een blauwe lijn die op dit moment voor weerstand zorgt, en een grijze zone waar Dogecoin zijn support had gevonden tussen mei en oktober van 2022.

Deze zone komt vanuit een punt waar de koers van DOGE aan het convergeren was. Dit betekent dat de koers naar één punt toe beweegt, alvorens een heftige beweging te maken. Dit soort prijsniveaus zijn vaak goed voor een support of weerstand in de rest van het koersverloop. Dit is ook te zien in deze grafiek: nadat DOGE hier vanaf kaatste, steeg de prijs 95% in één week. Helaas is de koers vervolgens langzamerhand naar beneden aan het zakken.

Nog steeds geen opwaartse trend

Om iets meer te kunnen zeggen over deze beweging, pakken we ook even de dagelijkse grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 24 uur en hiermee kunnen we het koerverloop op de iets kortere termijn voorspellen.

In deze grafiek zien we dezelfde grijze zone als in de eerste grafiek. We hebben hier een beter beeld van de stijging die we zojuist bespraken, maar ook een beter beeld over de algehele trend. Zoals je kan zien heb ik de toppen en de dalen gemarkeerd.

Daaruit is af te lezen dat de koers niet per sé zijwaarts, maar vooral niet opwaarts beweegt. DOGE maakt telkens lagere hoogtes en lagere laagtes, waardoor het te verwachten is dat deze trend doorzet. Een logisch volgende laagtepunt zou daarom de 0,58 dollar kunnen zijn: de bovenste rand van de grijze ondersteuning.

De enige manier waarop DOGE hier niet eerst naartoe zou gaan, is als de koers al eerder een hoger laagtepunt of een hoger hoogtepunt zou maken. Hiervoor zou DOGE aan de bovenkant over de 10 dollarcent moeten komen, of een hoger laagtepunt maken dan de vorige rond 0,063 dollarcent.

Als een van deze laatste scenario’s plaatsvinden, is het tijd om wat positiever te worden over de munt, maar tot die tijd blijft het een neerwaarts risico. Wellicht dat een gekke actie van Musk hier wat verandering in kan brengen.

All Dutch and English crypto news!

FTX debtors object Genesis’ ‘critical’ claim estimate of ‘$0.00’

Just a month after bankrupt cryptocurrency exchange FTX was seeking $4 billion from the also bankrupt crypto lender Genesis, it is now contesting a claim...

Elliptic integrates ChatGPT to bolster crypto risk detection

Crypto risk management firm Elliptic is integrating artificial intelligence chatbot, ChatGPT, to ramp up accuracy and scalability in detecting crypto threats, amid other crypto firms...

Warren’s alleged work with short-seller shows anti-crypto army heating up

What do progressive Democrats, Republican national security hawks and Wall Street traders have in common? They are all apparently enlisting in United States Senator Elizabeth...

Musk’s alleged price manipulation, the Satoshi AI chatbot and more: Hodler’s Digest, May 28 – June 3

Top Stories This Week Dogecoin investors accuse Elon Musk of insider trading in amended class-action lawsuit A group of Dogecoin investors has requested leave to amend a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo