Crypto analyse: dit is er voor nodig om Ripple (XRP) bij 56 dollarcent te krijgen

Het is een spannend moment voor XRP. De munt zit op een cruciale koers, waarbij het de keuze zal maken om verder naar beneden te bewegen, óf om te verder te stijgen naar een koers van 56 dollarcent. In deze analyse lees je waarom.

Wekelijkse overzicht

Om te beginnen pakken we het grote plaatje van Ripple erbij. Dit is de wekelijkse grafiek, waarbij elke candle voor 7 dagen staat. Daaruit komen meteen twee belangrijke weerstand- en supportzones naar voren die belangrijk zijn geweest bij het koersverleden. Hierbij ligt de support rond de 30 dollarcent, en de weerstand bij 56 dollarcent. Dit zijn de grote lijnen die op dit moment de grootste invloed hebben op de Ripple koers.

Je ziet dat de koers hier al sinds mei 2022 tussen beweegt. Het zou daarom mooi zijn als er weer wat kan gebeuren met XRP. Wellicht dat dit op korte termijn kan, maar om iets meer over te kunnen zeggen, pakken we de dagelijkse grafiek erbij. Daarmee kan je iets kleinere bewegingen analyseren.

In de onderstaande afbeelding zien we – net als de eerste grafiek – dat de koers tussen de twee grijze zones beweegt, maar het zit wel in een opwaartse beweging. De prijs maakt namelijk hogere hoogte- en hogere laagtepunten en deze zijn aangegeven met de blauwe boogjes.

Daarnaast is er een rode lijn in het midden getekend. Deze is belangrijk geweest voor het koersverloop binnen de grijze zones. Het zorgde namelijk vaak voor support of weerstand, waardoor het goed is om deze lijn niet te vergeten.

Zoals je kan zien is er dus zojuist een nieuw laagtepunt gemaakt. Het lijkt alsof de koers vanuit hier een poging gaat doen om meteen richting 56 dollarcent te bewegen, maar dat is niet helemaal zeker.

4-uurs grafiek maakt het spannend

Het is altijd belangrijk om meerdere grafieken erbij te pakken, zodat je zo veel mogelijk overzicht hebt over bepaalde bewegingen. Dat ga ik uitleggen met een voorbeeld: aan de eerste en tweede grafiek te zien lijkt het bijna zeker dat Ripple richting 56 dollarcent gaat. Maar de 4-uurs grafiek laat ons een andere invalshoek zien.

Als we daar twee trendlijnen trekken, zien we dat de koers in dit opzicht juist in een neerwaartse trend aan het bewegen is. XRP doet op dit moment een poging om hier doorheen te breken en verder naar 56 dollarcent te bewegen. Dit is erg spannend, want een afwijzing kan vervolgens resulteren in een verder dalende XRP.

Wat kunnen we hieruit opmaken?

Op de grotere grafieken ziet XRP er niet slecht uit. De koers maakt nog steeds hogere hoogtes en hogere laagtes terwijl het tussen twee zone’s zit. Dit impliceert dat de koers een poging gaat doen om de bovenste zone te bereiken.

Toch is er geen volledige zekerheid, want zoals je kan zien aan de derde grafiek, probeert de munt op dit moment door een neerwaartse trendlijn te breken. Dit kan bevestigd worden door een 4-uurs candle boven deze lijn te sluiten. Pas wanneer dit lukt is er meer zekerheid, want tot die tijd kan Ripple op korte termijn verder tussen deze blauwe lijnen bewegen.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin price chart flashes a bullish sign that could lead to breakouts in ADA, QNT, RNDR and RPL

The United States equities markets welcomed the debt ceiling deal and the May nonfarm payrolls data on June 2 with strong rallies. The S&P 500...

Atomic Wallet hack losses top $35M, on-chain sleuth reports

At least $35 million worth of crypto assets have been stolen from Atomic Wallet users since June 2, according to an analysis from on-chain sleuth...

Cryptocurrency markets’ low volatility: A curse or an opportunity?

Cryptocurrency markets are well-known for their volatility, where large price swings help investors create or lose fortunes. Yet there are often periods of relative stability...

5 free ChatGPT and generative AI courses

In the realm of technology, becoming proficient in using the most recent generation of generative artificial intelligence (AI) tools has quickly become essential. These tools, like ChatGPT...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo