Crypto analyse: dit bullish patroon kan Cardano (ADA) boven 40 cent brengen

Op dit moment bevindt de Cardano koers zich op een cruciaal punt, nadat het vorige week een belangrijke ondersteuningslijn verloor. Hoewel de koers momenteel probeert terug te klimmen boven dit prijsniveau, is dit tot nu toe nog niet gelukt.

In de analyse van vandaag bespreken we deze ondersteuningslijn, evenals een bullish patroon. Het uitspelen van dit patroon zal Cardano weer boven de belangrijke ondersteuning brengen en de koers nieuwe hoogtes laten bereiken.

De opwaartse beweging is nog steeds intact

Op de onderstaande grafiek is goed te zien dat de opwaartse trend van Cardano nog steeds valide is, aangezien de koers hogere dieptepunten blijft maken. Bij een opwaartse trend zien we ecter niet alleen hogere dieptepunten, maar ook hogere hoogtepunten.

Tot op heden is het Cardano nog niet gelukt om deze hogere hoogtepunten te bereiken. Toch is het goed mogelijk dat de eerste groene candles die we momenteel zien het begin zijn van een nieuwe stijging richting dit hogere hoogtepunt.

De belangrijke ondersteuningslijn (zwarte lijn) biedt echter geen ondersteuning meer biedt voor de koers. Vorige week is de koers eronder gezakt en sindsdien ondervindt het weerstand op dit prijsniveau.

De afgelopen dagen brak de koers twee keer boven de lijn uit en leek het alsof de weerstand was doorbroken, maar de dagelijkse candles sloten uiteindelijk onder de lijn. Dit betekent simpelweg dat we te maken hebben gehad met een fake-out.

Het zou zeer positief zijn wanneer de koers deze weerstand toch doorbreekt en meerdere dagcandles hierboven sluit. Dit geeft extra bevestiging van een blijvende bullish beweging, en kan ervoor zorgen dat we een hoger hoogtepunt gaan maken.

Schiet de koers nu hard onderuit, dan zal het de rode trendlijn verliezen. Het opnieuw testen van de huidige bodem is in dat geval goed mogelijk. Dit zal rond de 0.24 dollar zijn.

Bullish patroon: falling wedge

Hoewel de weerstand nog niet is doorbroken, is er een signaal dat kan bijdragen aan het behoud van de opwaartse trend. Er is namelijk een duidelijk een falling wedge te zien op de grafiek hieronder. Vertaald in het nederlands een ‘vallende wig’. Deze wig is begin februari ontstaan en de koers is hier enkele dagen geleden uitgebroken.

Op basis van het bovenstaande patroon kan een koersdoel worden berekend. Dit wordt gedaan door de afstand te meten tussen de eerste keer dat de koers de bodemlijn van de wig test en de eerste keer dat de koers de top lijn van de wig test. Het koersdoel is ongeveer 0.41 cent. 

Conclusie

Hoewel de koers hogere dieptepunten maakt en er een bullish patroon op de grafiek te zien is, is het belangrijk om te onthouden dat de prijsactie van Cardano, net als andere altcoins, tot op zekere hoogte afhankelijk is van Bitcoin.

Als Bitcoin dus plotseling hard daalt, is de kans groot dat het bullish scenario van Cardano niet realiteit wordt. Het is daarom essentieel om Bitcoin in de gaten te houden bij het bepalen van de trend van Cardano.

All Dutch and English crypto news!

Arbitrum airdrop sees 1,500 addresses consolidate $3.3M into two wallets

As the hype surrounding the Arbitrum (ARB) airdrop continues, on-chain activity shows that airdrop hunters consolidated tokens worth around $3.3 million collectively from 1,496 wallets...

Binance employees allegedly help customers in China bypass KYC controls

Binance, the world's largest cryptocurrency exchange, has made significant efforts to be a leader in transparency in the industry since the FTX scandal. However, a...

Bitcoin analyse: vrije val is eigenlijk onvermijdelijk

Bitcoin is na een reeks volatiele bewegingen terug boven de 28.000 dollar en hierdoor lijkt het alsof de stijgende trend nog steeds krachtig is. Hier...

USDT issuer Tether has up to $1.7B in excess reserves, CTO says

Cryptocurrency firm Tether, which issues the stablecoin USDT (USDT), expects to make a $700 million profit in the first quarter of 2023, matching the profits...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo