Circle is van plan een federaal gecharterde commerciële bank te worden

Circle CEO Jeremy Allaire zegt dat het bedrijf ernaar zal streven dit doel met de hulp van de beste Amerikaanse financiële toezichthouders te bereiken

Het in de Verenigde Staten gevestigde bedrijf voor digitale betalingen Circle, het bedrijf achter de USD Coin (USDC) stablecoin, heeft aangekondigd dat het van plan is zich als een federaal gecharterde nationale bank te laten registreren.

Jeremy Allaire, de oprichter en CEO van het bedrijf, onthulde deze plannen via een blogpost bericht die afgelopen maandag werd gepost.

Volgens hem zouden de activiteiten van Circle, door een commerciële bank met een volledige reserve te worden, zo onder toezicht van de belangrijkste financiële en markttoezichthouders in de Verenigde Staten komen te staan, waaronder de Federal Reserve, de US Treasury, de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) en de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

Groei in USDC oorzaak actie bank

Circle creëerde in mei 2018 USDC en in iets meer dan drie jaar tijd is deze stablecoin, na Tether (USDT), tot de op één na grootste in de digitale valuta omgeving uitgegroeid. De stablecoin is op dit moment qua marktkapitalisatie meer dan 27,5 miljard dollar waard, al volgens de gegevens van marktaggregator CoinGecko.

Het door Goldman Sachs ondersteunde Circle wil in de komende jaren graag een grotere acceptatie van USDC zien, met daarbij evenzo een toenemend gebruik, waardoor het een cruciaal onderdeel van financiële diensten en e-commerce toepassingen wordt.

Volgens Allaire is het besluit om voor een federaal bankcharter te gaan, gebaseerd op het voortzetten van zijn “al lang bestaande inzet voor vertrouwen, transparantie en verantwoordingsplicht”.

Wij geloven dat full-reserve banking, die met digitale valuta technologie opgebouwd is, niet alleen tot een radicaal efficiënter, maar ook tot een veiliger, veerkrachtiger financieel systeem kan leiden”, voegde hij eraan toe.

De actie zal er alsmede voor zorgen dat de USDC uitgifte (en circulatie) binnen de grenzen van de strikte regelgevende richtlijnen plaatsvindt, die toezicht op de geldoverdracht in de Verenigde Staten houden.

Het verkrijgen van een bankcharter met een volledige reserve betekent dat Circle voor alle deposito’s een reserve moet aanhouden. Deze zullen in contanten en kasequivalenten bewaard worden om zo een onmiddellijke opname mogelijk te maken indien een deposant hier om vraagt.

De aankondiging dat Circle graag een commerciële bank wil worden, volgt op een eerdere deal met Concord Acquisition Corp, die ervoor zal zorgen dat Circle openbaar op de New York Stock Exchange (NYSE) zal worden verhandeld. Het bedrijf heeft hiervoor vorige week het S-4 formulier bij de SEC ingediend.

The post Circle is van plan een federaal gecharterde commerciële bank te worden appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo