Christiano Ronaldo ontwikkelt NFT’s met cryptobeurs Binance

Manchester United-speler Christiano Ronaldo betreedt de online arena. De Portugees heeft een meerjarige contract getekend om samen te werken met cryptobeurs Binance aan meerdere NFT-collecties.

De samenwerking tussen Binance en de oud-Real Madrid en Juventus-speler heeft tot doel voetbalfans kennis te laten maken met het Web3-ecosysteem.

Exclusieve NFT’s voor Binance

De voormalig kwelgeest van Oranje maakt samen met Binance een reeks NFT-collecties met als thema Ronaldo zelf. Volgens het persbericht worden deze exclusief verkocht op het NFT-platform van Binance. Met een beetje geluk komen de eerste NFT’s al uit voordat het WK deze winter in Qatar van start gaat.

Ronaldo is een icoon

Changpeng Zhao, de CEO en oprichter van Binance, is groot fan van de voetballende kwaliteiten van Ronaldo en zegt dat de atleet “sport heeft overstegen om een ​​icoon te worden in meerdere industrieën.”

“Hij heeft een van ’s werelds meest toegewijde fanbases vergaard door zijn authenticiteit, talent en liefdadigheidswerk.”

Contact met fans verbeteren

Ronaldo staat bekend om zijn vele sponsorships, maar een samenwerking met Binance om een grotere digitale voetafdruk te hebben, is nieuw voor hem en zijn fans. CZ voegde eraan toe dat het Binance-team verheugd is om Ronaldo-fans “exclusieve engagementmogelijkheden te bieden om contact te maken met Ronaldo.” Dit hoor je vaker als verkooppraatje bij NFT’s, dat fans op deze manier contact kunnen maken met het onderwerp van de NFT.

Kopers krijgen bij aanschaf een uniek stuk digitale merchandise, die niemand ter aarde heeft. In die zin zou je het contact met Ronaldo kunnen noemen, maar het is niet alsof je de voetballer vervolgens op speeddial krijgt.

Ronaldo is ervan overtuigd dat zijn fans zullen genieten van de komende NFT’s:

“Mijn relatie met de fans is erg belangrijk voor mij, dus het idee om ongekende ervaringen en toegang via dit NFT-platform te brengen, is iets waar ik deel van uit wilde maken.”

Voetbal en crypto

Sinds de bullrun van 2021 zijn sport en crypto onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo sponsort crypto-app BLOX de landskampioenen van Nederland en België, dit zijn respectievelijk Ajax en Club Brugge. Daarnaast mag ook NEC Nijmegen, tevens de thuishaven van BLOX, rekenen op een mooie samenwerking met de crypto-app.

Ook werd onlangs bekend dat tijdens het komende WK in Qatar cryptoproject Algorand een officiële partner wordt. Algorand zal de mondiale voetbalbond FIFA helpen bij het ontwikkelen van zijn digitale strategie, inclusief een officiële door blockchain ondersteunde wallet-oplossing. Het nieuws werd via Twitter bekend gemaakt, en staat ook op de website van de FIFA.

En wat te denken van voetbalclub Watford FC? Deze club uit de Engelse Premier League speelde twee seizoenen geleden met een groot bitcoinlogo op het shirt door toedoen van sponsor Sportsbet.io.

Daarnaast bezitten bitcoiners ook voetbalclubs. Zo heeft Peter McCormack, bekend van de ‘What Bitcoin Did’ podcast, zijn droom waargemaakt door zijn lokale voetbalclub Bedford FC te kopen. Het doel is om de club onder een bitcoin standaard naar de hoogste voetbalcompetitie in Engeland te brengen. Het doel van de eerste bitcoin voetbalclub ter wereld is om zo snel mogelijk in de Premier League te komen. Daarvoor moet er nog wel wat gebeuren, want op het moment van schrijven spelen ze negen competities onder het hoogste niveau.

All Dutch and English crypto news!

How low can Ethereum price drop versus Bitcoin amid the DeFi contagion?

Ethereum's native token Ether (ETH) has declined by more than 35% against Bitcoin (BTC) since December 2021 with a potential to decline further in the...

6 Questions for Daniel Yan of Matrixport

We ask the buidlers in the blockchain and cryptocurrency sector for their thoughts on the industry… and throw in a few random zingers to keep...

Small-time investors achieve the 1 BTC dream as Bitcoin holds $20k range

Ever since early Bitcoin (BTC) investors woke up millionaires as the ecosystem gained tremendous popularity alongside the mainstreaming of the internet, investors across the globe...

Nifty News: Yuga Labs breaks silence, X2Y2 outpaces OpenSea and more…

Yuga Labs has finally broken its silence over the conspiracy theory that alleges the team embedded alt-right and Nazi memes/imagery into the artwork and branding...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo