Chinese investeerders verwachten bitcoin koers van 10.000 dollar

Bitcoin investeerders in China verwachten een bitcoin koers van 10.000 dollar. Uit een onderzoek van het Chinese social media platform Weibo blijkt dat 40 procent van de 2.200 respondenten wacht op een bitcoin-crash naar 10.000 dollar. Het meest opvallende aan dit nieuws is dat bitcoin blijkbaar nog leeft in China na het algehele verbod dat in 2021 werd afgekondigd.

Bitcoin koers van 10.000 dollar

Het Chinese Weibo heeft dus een poll gehouden waar in totaal 2.200 mensen op reageerden. 40 procent van de respondenten verwacht een bitcoin koers van 10.000 dollar, maar niet iedere Chinees is zo pessimistisch. 8 procent geeft aan bij te kopen zodra de koers de 18.000 dollar aantikt en 26 procent van de respondenten geeft er de voorkeur aan om te wachten op de 15.000 dollar.

Opvallend is dat de meerderheid dus een daling naar 10.000 dollar verwacht. Die uitkomst is vergelijkbaar met de uitkomst van het onderzoek van Bloomberg onder Wall Street professionals. Van de 950 respondenten van het onderzoek van Bloomberg verwacht 60 procent een bitcoin koers van 10.000 dollar.

Hoewel het sentiment uit het Chinese onderzoek vergelijkbaar is met dat van de Amerikaanse professionals van Wall Street, leert de blockchain ons dat de Amerikanen in juni meer bullish waren dan hun Aziatische tegenspelers. De activiteit was in de Amerikaanse handelsuren namelijk een stuk hoger en positiever dan in Azië.

Amerikanen zetten de (positieve) toon

Bitcoin is weer populair in de Verenigde Staten en het lijkt erop dat de Amerikanen er nu persoonlijk voor zorgen dat de koers rond de 20.000 dollar blijft hangen. De Bitcoin Month-over-Month Price Change kan namelijk per continent de activiteit in kaart brengen. Wat blijkt is dat de maand juni wat de Aziatische handelsuren betreft een drama was.

Terwijl de Amerikaanse markt voor juni juist een bescheiden plus noteerde. Hoe anders was dat in de maanden april en mei. Destijds ging bitcoin juist tijdens de Amerikaanse handelsuren onderuit en wisten de Aziaten “redding” te bieden. Het is nog maar de vraag in hoeverre de Amerikanen de komende maanden met hun recordinflatie de mogelijkheden hebben om de boventoon te blijven voeren.

Technische indicator hint op bitcoin koers van 13.000 dollar

Net als de voorzichtige Chinezen, wijst één grafiek uit de technische analyse ook op een flinke dip voor bitcoin. Op de 3-daagse grafiek vormt zich momenteel namelijk een bearish patroon voor bitcoin dat de koers tot onder de 13.000 dollar kan brengen. Het gaat om een zogenaamde “Flagpole” die bij een doorbraak naar beneden dus voor een flinke dip kan zorgen.

Dit patroon uit de technische analyse komt voor bitcoin niet op het beste moment. De Amerikaanse inflatie is woensdag namelijk bekend geworden en staat op 9,1 procent. Dat is de hoogste score sinds 1981 en heeft de hoge heren bij de Federal Reserve waarschijnlijk op scherp gezet.

De verwachting is dan ook dat de volgende FOMC-bijeenkomst een renteverhoging van 100 basispunten (1 procent) als resultaat heeft. Een hogere rente van de Federal Reserve is over het algemeen een slecht teken voor de markten. Het is dan ook afwachten hoe de markt eind juli zal reageren op het nieuwe rentebesluit van de Federal Reserve.

All Dutch and English crypto news!

Huobi explains what went wrong with HUSD after stablecoin is back on track

After recovering the HUSD stablecoin's dollar peg, crypto exchange Huobi explained what caused the short-term liquidity problem and assured users that it has been resolved.  On...

Biden is hiring 87,000 new IRS agents — and they’re coming for you

The Inflation Reduction Act, signed into law this month by President Joe Biden, empowers the IRS with nearly $80 billion in new funds. The world's...

SBI lost 40% of hash rate after stopping mining in Russia: Data

Japanese financial giant SBI Holdings has partly terminated cryptocurrency mining in Russia due to geopolitical uncertainty and the crypto winter. SBI Holdings suspended mining operations in...

NFTs democratize music industry and redistribute song rights

The music industry continues to find inventive ways to integrate decentralized technology into new releases to benefit both artists and their fans.  Electronic dance music (EDM)...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo