Cathie Wood waarschuwt: Verenigde Staten verliest greep op Bitcoin-beweging

Cathie Wood, de oprichter van ARK Invest, is van mening dat de Verenigde Staten de grip op de “Bitcoin-beweging” dreigen te verliezen vanwege hun regelgevingssysteem.

Tijdens een conferentie genaamd Fortune’s Most Powerful Next Gen, legde Wood uit dat de aandacht en belangstelling voor cryptocurrency zich steeds meer verplaatst van de Verenigde Staten naar andere landen. Als voorbeeld noemde ze Coinbase, een platform waar je crypto kunt kopen en verkopen. Coinbase heeft een vergunning gekregen om te opereren in Bermuda en is van plan om ook uit te breiden naar Singapore.

ARK Invest, het bedrijf van Wood, staat bekend om regelmatige grote aankopen van aandelen in Coinbase.

Bankencrisis benadrukt de gevaren van centralisatie, Bitcoin biedt alternatief

Wood zei: “Het zou mooi zijn als de VS voorop zou lopen in deze beweging, maar we verliezen terrein door ons regelgevingssysteem.” De frustratie over de regelgeving voor crypto in de VS richt zich met name op de Securities and Exchange Commission (SEC), die van mening is dat de industrie geen apart raamwerk nodig heeft buiten de bestaande wetten.

Daarnaast zijn er lopende geschillen met Coinbase en Ripple. Wood verwees ook naar de ineenstorting van de crypto-beurs FTX vorig jaar als voorbeeld dat het concept van Bitcoin heeft bewezen, evenals de bankencrisis dit jaar waarbij Silicon Valley Bank, Silvergate en Signature in de problemen kwamen. Wood gelooft dat deze crises de gevaren van centralisatie in financiële systemen hebben benadrukt, iets waar Bitcoin juist tegenin gaat.

Samenzwering tegen Bitcoin?

Als het traditionele financiële systeem in de VS om zou vallen, dan zou er heel wat rijkdom en banen verloren gaan. Soms lijkt het er dan ook op dat Bitcoin en andere cryptocurrencies om die reden worden afgezworen.

De enige manier om het huidige systeem staande te houden, is door het vertrouwen erin te blijven stimuleren. En dat kan deels door potentiële vervangers, zoals een gedecentraliseerd systeem met Bitcoin, naar de achtergrond te drukken. Als je kijkt naar de feiten, is het namelijk niet logisch dat er enig vertrouwen is in een systeem waar continu geld bijgedrukt wordt en schulden torenhoog zijn.

Als de VS zijn status als wereldleider wil behouden, kan het mogelijk van belang zijn dat ze juist een nieuw, beter financieel systeem omarmen.

All Dutch and English crypto news!

Je bent nog op tijd, want dit is wanneer Bitcoin echt gaat knallen

Het universum kent veel onbeantwoorde vragen: waar komt het leven vandaan? Waar speelt Xavi Simmons volgend jaar? Ben ik nog op tijd om Bitcoin te...

Is Biden’s controversial Bitcoin mining tax dead or set to rise from the ashes?

Bitcoin (BTC) miners in the United States can breathe a sigh of relief after a proposed tax on crypto mining did not make it into...

Crypto analyse: Bitcoin maakt eerste rode candle van het jaar en vervolgt weg naar beneden

Drie dagen geleden is de maandelijkse candle van Bitcoin gesloten. In deze analyse werpen we een blik op het effect van deze candle op het...

Weekendcolumn: Hoe overtuig je de massa van Bitcoin?

Wat is de beste manier om de massa te overtuigen? Om duidelijk te maken wat voor een impact Bitcoin zal gaan maken! Deze vraag houdt...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo