Cardano upgrade Alonzo wordt officieel ondersteund door Binance, ADA stijgt 15%

Binance, de grootste cryptocurrency beurs ter wereld, heeft aangekondigd dat ze Cardano’s aanstaande hard fork zal ondersteunen. Dit komt niet als een verrassing, aangezien vele andere beurzen dezelfde toezegging hebben gedaan. Toch blijft het een steun in de rug als grote spelers achter een bepaalde ontwikkeling staan.

Klanten van Binance kunnen tijdelijk geen ADA storten of opnemen tijdens de upgrade op 12 september. De handel wordt echter niet beïnvloed door de hard fork. Deze hardfork zorgt ervoor dat smart contracts mogelijk worden op de blockchain van Cardano.

Cardano moet het waarmaken

Na alle marketing, aankondigingen en Q&A’s, kan Cardano vanaf volgende week eindelijk laten zien waarom investeerders zoveel vertrouwen hebben in het project. IOHK, het ontwikkelteam van Cardano deelde op Twitter dat de upgrade is ingeschoten en hoe dan ook doorgaat op 12 september.

Koersanalyse ADA

De koers van ADA kon zich deze week tot vandaag niet onttrekken aan de rest van de dalende cryptomarkt. Toen de waarde van bitcoin zakte, kon ook ADA niet overeind blijven. De technische data waren blijkbaar niet sterk genoeg om het neerwaartse geweld van bitcoin tegen te houden. Althans, niet zo sterk als wat Algorand de afgelopen dagen liet zien.

Onderstaande analyse deelden wij vorige week vrijdag, op 3 september. De koersontwikkeling in het gele vlak lag toen nog in de toekomst. Wat blijkt? Scenario 3 is uitgekomen, dat is de rode diagonale lijn.

Bron: Tradingview

In de grafiek staat elke candle voor 4 uur. De waarde van ADA wordt uitgedrukt in euro’s. Het idee van scenario 3 was dat als de formatie uit de rode gestippelde driehoek zou uitbreken aan de onderkant, 2,05 euro als nieuwe support dient. Die support lijkt stand te houden en de Cardano koers is op dit niveau omhoog gestuiterd. Op het moment van schrijven is ADA met 15% gestegen en 2,19 euro waard.

ADA kopen?

BTC Direct heeft een nieuw tradingplatform gelanceerd, met onder andere ADA, de munt van Cardano. Maak een account aan met voucher code NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze voucher code vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Meld je aan

Liever eerst meer informatie?

All Dutch and English crypto news!

SEC’s Gensler is loyal to banks, not an impartial regulator — Rep. Tom Emmer

United States Rep. Tom Emmer has spoken out against Securities and Exchange Commission chairman Gary Gensler during a hearing at the House Financial Services Committee...

UK politicians enter the metaverse, mainstream media says NFTs are worthless: Nifty Newsletter

In this week's newsletter, check out Glassnode data that shows nonfungible token (NFT) protocol Bitcoin Ordinals may not be clogging the network. Read about British...

Bitcoin holds steady as DXY advance hurts stocks

Bitcoin rose to $26,820 on Wednesday, trading in the opposite direction to stocks as the Dollar Index hit a 10-month high. An easing for the DXY...

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo