Cardano stijgt 13% naar 2 dollar en haalt Tether en Binance Coin in

Cardano (ADA) heeft Binance Coin en Tether ingehaald om de op twee na grootste cryptocurrency ter wereld te worden qua marktkapitalisatie. Door een prijsstijging van 13% hoeft Cardano alleen nog Bitcoin en Ethereum voor zich te dulden.

Koers Cardano

Op het moment van schrijven wordt ADA verhandeld voor 2,03 dollar, ofwel 1,73 in euro’s.

 

Volgens data van onze Cardano koerspagina is ADA de afgelopen week met 44,1% in waarde gestegen, waardoor het de grootste stijger is onder alle grote cryptocurrency’s op de markt. De laatste opwaartse beweging duwde de marktkapitalisatie van het token naar 55,61 miljard euro, of 3,23% van de totale waarde van alle cryptocurrency’s. Hierdoor heeft ADA twee grote namen achter zich gelaten, namelijk Tether en Binance Coin.

Het handelsvolume van de afgelopen 24 uur is 5,14 miljard euro. In mei van dit jaar was ADA trouwens kort 2 euro waard, dat is het hoogste punt aller tijden. Dit betekent dat ADA geen grote pump meer hoeft te hebben om hier doorheen te breken.

Smart contracts komen er aan

Cardano is gemaakt door Charles Hoskinson, een van de oorspronkelijke mede-oprichters van Ethereum, is een proof-of-stake (PoS) blockchain-platform waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde apps kunnen bouwen zodra de smart-contract-functionaliteit wordt gelanceerd. Smart contracts contracten zijn stukjes code die automatisch opdrachten en instructies uitvoeren.

Momenteel bereidt Cardano zich voor op de Alonzo-hardfork, die de smart contract-functionaliteit op het mainnet zal inzetten. De community verwacht dat Hoskinson vandaag bekend maakt vanaf wanneer smart contracts mogelijk zijn.

Door smart contracts aan te bieden, kan Cardano ook meedoen aan DeFi en NFT’s. HIerdoor kunnen gebruikers de kracht van smart contracts gebruiken om te lenen, liquiditeit te verschaffen en te handelen zonder tussenpersonen.

Laatste fase Alonzo

Het introduceren van smart contracts is onderdeel van het Alonzo-tijdperk op de roadmap van Cardano. Alonzo is weer onderverdeeld in verschillende kleuren (hoofdstukken). Onlangs is Purple ingegaan en dat is de derde en laatste fase van Alonzo.

De voorgaande kleuren zijn Blue en White. Alonzo White, dat medio juli werd gelanceerd, ondersteunde ook al smart contracts, maar op beperkte schaal. Dit ging om een besloten groep van 500 gebruikers. White zorgde er ook voor dat NFT’s op Cardano mogelijk worden.

The post Cardano stijgt 13% naar 2 dollar en haalt Tether en Binance Coin in appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

IBM, Microsoft, others form post-quantum cryptography coalition

IBM Quantum and Microsoft have formed a coalition to tackle post-quantum cryptography alongside not-for-profit research tank MITRE, U.K.-based cryptography firm PQShield, Google sibling company SandboxAQ,...

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo