Cardano (ADA) stelt Vasil hardfork nogmaals uit

Cardano holders van over de hele wereld kijken al maanden uit naar de nieuwe Vasil hard fork. Deze zou op 29 juni plaatsvinden, maar door wat vertragingen, verplaatste cardano de datum naar eind juli. Vandaag is het 1 augustus en er is nog steeds geen Vasil hard fork. Hoe lang gaat dit nog duren?

‘Het kan nog een paar weken duren’

In een nieuwe video-update vertelt Input Output Hong Kong (IOHK), de ontwikkelaar van cardano, dat de upgrade is uitgesteld om de overgang soepeler te laten verlopen. Het testnet van de Vasil hardfork is wel al live sinds 3 juli, maar de echte Vasil hardfork, die eigenlijk al 29 juni zou gebeuren, wordt nogmaals enkele weken uitgesteld.

“Het kan nog een paar weken duren voordat we naar de echte Vasil hard fork gaan. Het is ongelooflijk belangrijk dat alle gebruikers klaar moeten zijn om door de hard fork te gaan, om ervoor te zorgen dat het een soepel proces is. Zowel voor hen, en nog belangrijker, voor de eindgebruikers van de Cardano-blockchain”, zo vertelt Kevin Hammond, technisch manager van het bedrijf.

Hij zegt daarnaast dat er nauwe communicatie zal blijven met Cardano’s gebruikers als het gaat om de nieuwe hardfork. “We zullen zeer nauw communiceren met de stake pool operators en andere gebruikers. Als je in die groep zit, let dan op die aankondigingen. Ik zal jullie sterk adviseren en begeleiden voor het upgrade pad, zowel voor het testnet als het mainnet.”

Het wachten waard

Volgens ontwikkelaar Input Output Hong Kong (IOHK) is Vasil wel het wachten waard, want het gaat om de “grootste en beste hard fork tot nu toe”. De nieuwe update zorgt voor een hogere doorvoercapaciteit, verbeterde uitvoering van scripts voor ontwikkelaars en lagere kosten. Eén van de meest interessante updates is de implementatie van ‘diffusion pipelining’. Dit zou de schaalbaarheid van decentrale applicaties vergroten.

Cardano oprichter Charles Hoskinson zegt verder niks op Twitter over het uitstellen van de hardfork, maar hij tweet wel een referentie naar het lange wachten. Terwijl hij bij de Sagrada Familia in Barcelona staat, tweet hij: “Soms moet je mensen gewoon mooie dingen laten bouwen, hoe lang het ook duurt.”

Er is nog geen specifieke datum gegeven voor Vasil, maar dat wordt waarschijnlijk binnenkort bekend gemaakt. Op het moment van schrijven wordt cardano verhandeld voor 0,52 dollar per ADA. Wil je weten wat de koers verder zal doen? Lees dan de ADA analyse van vorige week!

All Dutch and English crypto news!

US lawmakers appeal directly to 4 mining firms, requesting info on energy consumption

Four members of the United States House of Representatives from the Energy and Commerce Committee have demanded answers from four major crypto mining firms in...

A sharp drop in TVL and DApp use preceded Avalanche’s (AVAX) 16% correction

After an impressive 73% rally between July 13 and Aug. 13, Avalanche (AVAX) has faced a 16% rejection from the $30.30 resistance level. Some analysts...

Ripple partners Travelex Bank to launch XRP-enabled enterprise payments in Brazil

Ripple's partnership with Travelex Bank will see customers of the locally regulated bank benefit from XRP-powered cross border payments settled on RippleNet's On-Demand Liquidity (ODL)...

Nigeria aims for millions of new eNaira users as it increases features, targets unbanked

The eNaira, Nigeria's central bank digital currency (CBDC), will enter the second phase of its expansion with new technology to beef up its user base,...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo