Cardano (ADA) stelt teleur: toch geen Vasil hardfork op 29 juni

De lang verwachte Vasil hardfork van Cardano gaat toch niet door op 29 juni. Dit maakte Charles hoskinson, de oprichter van Cardano, bekend via een livestream. De hard fork wordt nu gepland voor eind juli.

Geen ernstige bugs

Hoskinson ging gisteren live op zijn YouTube-kanaal om zijn gedachten over het uitstel te delen. Hierin vertelde hij dat de Vasil hardfork praktisch klaar is voor lancering.

“Na enige overweging, hebben we besloten om het voorstel voor de hard fork update vandaag NIET naar het testnet te sturen om meer tijd te geven om te testen,” las Hoskinson voor van de website van Input Output Global (het bedrijf achter Cardano).

Hoskinson legde uit dat er nog zeven bugs te herstellen waren, waarvan geen enkele als ernstig aangemerkt was. Dit is dus goed nieuws.

Vasil is niet voor gebruikers

Het is wel belangrijk om te vermelden, zo vond ook Hoskinson, dat de Vasil-upgrade niet voor de ‘gemiddelde Cardano-gebruiker’ is. De Vasil hardfork wordt vooral gunstig voor ontwikkelaars van decentrale apps (DApps).

“We doen netwerkverbeteringen, consensusverbeteringen met pipelining, we upgraden belangrijke veranderingen aan de Plutus taal, wat de eerste keer is dat we dat ooit hebben gedaan met live DApps in omloop”, vertelt de oprichter.

Grootste hardfork voor Cardano ooit

“Er is veel te doen hier met deze hardfork. Het is de grootste en meest significante [hardfork] die we ooit hebben gedaan en het is er een waar de inzet nooit echt hoger is geweest in dat opzicht.”

Input Output Global benadrukte dat er niet zoiets is als een “absoluut” tijdschema. Sterker nog, volgens Nigel Hemsley, hoofd van levering en producten, is de hardfork de meest uitdagende ontwikkeling tot nu toe. Het zou de schaalbaarheid van het netwerk aanzienlijk verbeteren, wat uiteindelijk zal leiden tot hogere adoptie.

Om hiervoor de tijd te nemen, is de hardfork dus verplaatst van 29 juni naar eind juli. De echte Cardano fans moeten dus even wachten, maar dit betekent indirect wel dat het eventuele ‘buy the rumour, sell the news’ ook nog even wordt uitgesteld. Dit kan gunstig uitpakken nu bitcoin rond een cruciaal punt zit.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin network power demand falls to 10.65GW as hash rate sees 14% drop

The overall power consumption of the Bitcoin (BTC) network recorded a drastic drop after mimicking the two-week-long fall in the mining hash rate, which reduced...

It seems NFT-themed Bored & Hungry restaurant no longer accepts crypto

The Los Angeles Times reported Friday that recently opened NFT-themed burger joint Bored & Hungry no longer accepts cryptocurrency as a form of payment for...

Celsius Network hires advisers ahead of potential bankruptcy: Report

Crypto lending platform Celsius Network has reportedly onboarded advisers from a management consulting firm in advance of the company possibly facing bankruptcy. According to a Friday...

Crypto Stories: YouTuber Paco de la India explains his travels using Bitcoin

A YouTuber started traveling the world to see whether he could survive solely on Bitcoin as a means of payment. In the latest episode of Cointelegraph's...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo