Canadese Minister van Financiën: ‘sluit bankrekeningen van demonstranten’

De Minister van Financiën zegt dat de bankrekeningen van demonstranten uit Canada op slot moeten. De demonstranten zijn al drie weken aan het demonstreren tegen de corona maatregelen, maar de overheid lijkt geen grip te krijgen op de situatie.

Nooit eerder gebruikte noodwet

De uitspraak van de Canadese Minister van Financiën kwam na aanleiding van een nooit eerder gebruikte noodwet, aangekondigd door Canadese premier Justin Trudeau. De bedoeling van de noodwet is om de regering en de politite meer macht te geven om de demonstraties te beëindigen. Zij willen op deze manier het Canadese volk “veilig te houden, de banen van mensen te beschermen en het vertrouwen in onze instituties terug te winnen”. Trudeau zei namelijk dat dit geen vreedzaam protest is.

Eerder al noodtoestand

Ongeveer 400 vrachtwagens blokkeren de wegen van Ottawa, waardoor onder andere Toyota en Ford hun productie gedwongen moesten verminderen. Volgens RTL kregen zij niet meer de juiste onderdelen naar de goede locaties.

Trudeau riep eerder al een noodtoestand uit. De protestanten werden destijds al geld ontnomen, toen een GoFundMe pagina was opgeschort door het toedoen van de politie. Zij wilden niet dat de demonstranten werden voorzien van basisbehoeften als eten en benzine.

Bitcoin donaties als oplossing

Dit stootte tegen het zere been van velen die de demonstraties op de voet volgden; zo ook de bitcoin community. Binnen no-time werd er een nieuwe crowdfunding opgezet via het platform Tallycoin, waar mensen bitcoins konden doneren in plaats van Canadese dollars. Door het decentrale karakter van bitcoin, is dit geld niet in de handen van banken, de regering of de politie.

Toch is er iets vreemds gaande. Op het moment van schrijven werken deze donaties ook niet meer. Het kan zijn dat de website is onderschept, maar het kan ook zijn dat er te veel verkeer is op de donatiepagina.

De demonstranten worden nu het recht ontnomen om bij hun geld te kunnen, waardoor ze op dit moment alleen nog met cash, donaties (die illegaal zijn gemaakt), of bitcoin aan spullen kunnen komen.

All Dutch and English crypto news!

Dollar Cost Averaging or Lump-sum: Which Bitcoin strategy works best regardless of price?

Bitcoin (BTC) has declined by more than 55% six months after it reached its record high of $69,000 in November 2021. The massive drop has left...

Cointelegraph Store: Introducing Bitcoin Pizza Day merch for crypto OGs

Twelve years ago today, on May 22, 2010, programmer and early Bitcoin (BTC) miner Laszlo Hanyecz made history when he traded 10,000 BTC for two...

Terra’s meltdown highlights benefits of CEX risk-management systems

The collapse of Terra's ecosystem - namely, native coin LUNA and algorithmic stablecoin TerraUSD (UST) - rocked the wider blockchain and cryptocurrency ecosystem. Not only...

6 Questions for Sonali Giovino of Defiyield

We ask the buidlers in the blockchain and cryptocurrency sector for their thoughts on the industry… and throw in a few random zingers to keep...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo