Brit veroordeeld voor het stelen van veel elektriciteit om Bitcoin te minen

Sanjay Singh pleitte schuldig en kreeg een gevangenisstraf van 13 maanden

Een Britse rechtbank heeft een Bitcoin miner veroordeeld die gearresteerd was voor het stelen van elektriciteit met een geschatte waarde van ongeveer 32.000 pond, waarvan de aanklager zei dat hij het gebruikte om crypto te minen.

Sanjay Singh, van wie er onthuld werd dat hij zijn BTC mining machines op gestolen stroom had aangedreven, pleitte schuldig aan de aanklachten en kreeg een gevangenisstraf van 13 maanden. Dit al volgens lokaal nieuws dat op 14 oktober gepubliceerd werd.

Meer dan 200 BTC mining machines

Singh werd gearresteerd nadat uit een onderzoek was gebleken dat hij degene was die op twee locaties in de omgeving van Leicestershire voor illegale stroomverbindingen verantwoordelijk was. De miner had, volgens functionarissen van de Crown Prosecution Service, meer dan 200 Bitcoin mining apparaten op de hoogspanningslijnen in een oude fabriek in Coalville en een gesloten nachtclub in Loughborough aangesloten

De mining activiteiten zouden tot een overbelasting van een onderstation hebben geleid, waarbij de hoeveelheid elektriciteit die hij had gestolen op 32.000 pond (ongeveer 37.800 euro) geschat werd.

Singh zou de overtredingen op twee verschillende plaatsen hebben uitgevoerd, waarbij de elektriciteitsfraude die in de nachtclub plaatsvond, zelfs nog na zijn eerste arrestatie en terwijl het onderzoek gaande was doorging.

De CPS functionaris Andrew Baxter zei dat hoewel Bitcoin mining volgens de Britse wet een legitieme activiteit is, Singh’s gevangenisstraf het gevolg van de diefstal is die door hebzucht werd ingegeven. Volgens Baxter was de miner gewoon “niet eerlijk genoeg” en leek hij zijn gebruik van illegaal verkregen energie ook niet als een criminele activiteit te beschouwen.

Het minen van Bitcoin is van elektriciteit of stroom van andere energiebronnen afhankelijk om zo de mining machines te laten draaien. De miners worden daarbij, voor het creëren van nieuwe munten en het beveiligen van het netwerk tegen aanvallen, in Bitcoin beloond. Deze miners kunnen de cryptomunten die ze ontvangen vasthouden of met winst verkopen.

De prijs van Bitcoin is vandaag de dag 58.000 dollar, wat ongeveer 10,5% van haar recordprijs in de buurt van de 65.000 dollar verwijderd is.

Terwijl miners naar landen met een goedkope en overvloedige stroom op zoek zijn, zijn landen zoals Canada, Kazachstan en Rusland als aantrekkelijke locaties naar voren gekomen. China heeft zijn positie als een topbestemming voor miners onlangs van zich af geschoven, waarbij de Verenigde Staten die mantel op zich heeft genomen.

The post Brit veroordeeld voor het stelen van veel elektriciteit om Bitcoin te minen appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Alex Mashinsky’s jury trial scheduled for September 2024

A New York court has set the criminal trial for former Celsius Network CEO Alex Mashinsky to begin on Sept. 17, 2024. In an Oct. 3...

Ecosystem developers bring Bitcoin to Cosmos network

Osmosis, the largest decentralized exchange (DEX) on Cosmos, will be bringing Bitcoin (BTC) to the namesake inter-blockchain communications (IBC) protocol together with Nomic and Kujira. According...

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo