Boete van 3 miljoen dollar en 190 bitcoin voor promoter BitConnect

Op 20 augustus kondigde de Amerikaanse financiële waakhond SEC twee vonnissen aan in een lopende zaak tegen BitConnect. Voor iedereen die pas sinds dit jaar in crypto zit, BitConnect is een regelrechte scam en werd eind 2017 opgerold.

Illegale verkoop van 2 miljard dollar

Volgens de Secruity and Exchange Commission verkocht BitConnect illegaal security’s ter waarde van 2 miljard dollar. Er zijn veel meer aanklachten denkbaar tegen BitConnect, maar de SEC houdt zich in deze zaak alleen maar bezig in deze zaak met de illegale verkoop van effecten/security’s.

De zaak begon in mei en was gericht op vijf van de vermeende promotors van BitConnect. Vorige week waren slechts twee van deze promoters opgepakt, namelijk Michael Noble en Joshua Jeppesen. De verloofde van laatstgenoemde is Laura Mascola, en zij wordt niet beschuldigd van wangedrag, maar zal wel het geld moeten teruggeven dat Jeppesen aan haar heeft overgemaakt.

BitConnect is een Ponzi

Jeppesen was zelf een contactpersoon tussen BitConnect en promotors. Regelgevers noemen BitConnect een Ponzi, waarbij de FBI begin 2019 een oproep aan slachtoffers heeft gedaan. Geen van de zaken van vandaag bevat echter strafrechtelijke vervolging.

Miljoenen boete en 190 bitcoin inleveren

Het definitieve vonnis tegen Jeppesen beveelt hem om 3.039.485 dollar te betalen, evenals 190 bitcoin, en een boete van 150.000 dollar. Ook moet hij toegang tot zijn bitcoin wallet geven om te voldoen aan die betalingsverplichting van 190 bitcoin. Het vonnis tegen Noble veroordeelt hem tot onder andere voorarrest en een civielrechtelijke boete tot een bedrag dat later zal worden vastgesteld.

Daarnaast mogen zowel Noble als Jeppesen in de toekomst niet meer deelnemen aan ICO’s, en andere crypto-gerelateerde geldophaal mechanismen. Het onderzoek van de SEC naar BitConnect gaat door, net als de zaken tegen de overige leidinggevenden.

Carlos Matos

Noble en Jeppessen waren dus betrokken als promotor en tussenpersoon. Maar de allerbekendste promotor van BitConnect is Carlos Matos. Zijn optreden in 2017 is wat Amerikanen noemen ‘the stuff of legends.’ Ja, hij was betrokken bij een van de grootste scams in cryptocurrency, maar tegelijkertijd heeft hij ook menig hart gestolen met zijn passie.

The post Boete van 3 miljoen dollar en 190 bitcoin voor promoter BitConnect appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Tether announces wallet-freezing policy for OFAC-sanctioned persons

Tether is expanding control sanctions to the secondary market in an effort to cooperate with regulators in the United States. News Join us on social networks Stablecoin issuer...

Lifinity USDC pool drained by arbitrage bot

A bug on an Immediate-or-Cancel order led to the drainage of nearly $700,000 from Lifnity's LFNTY-USDC pool. News Join us on social networks Decentralized exchange (DEX) Lifinity had...

Crypto analyse: Bitcoin bijna aangekomen bij weerstand, gaat de koers hier ook doorheen?

Bitcoin gaat deze week zeer waarschijnlijk groen afsluiten. De munt staat al 10% hoger dan de koers van maandag, en er is nog maar één...

Solana (SOL) holds firm as a new cryptocurrency is emerging as an analysts’ darling

Solana (SOL) registered impressive growth in the decentralized finance ecosystem, marked by increased total value locked and price. Despite this positive outlook, investors are attracted...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo