Boete van 3 miljoen dollar en 190 bitcoin voor promoter BitConnect

Op 20 augustus kondigde de Amerikaanse financiële waakhond SEC twee vonnissen aan in een lopende zaak tegen BitConnect. Voor iedereen die pas sinds dit jaar in crypto zit, BitConnect is een regelrechte scam en werd eind 2017 opgerold.

Illegale verkoop van 2 miljard dollar

Volgens de Secruity and Exchange Commission verkocht BitConnect illegaal security’s ter waarde van 2 miljard dollar. Er zijn veel meer aanklachten denkbaar tegen BitConnect, maar de SEC houdt zich in deze zaak alleen maar bezig in deze zaak met de illegale verkoop van effecten/security’s.

De zaak begon in mei en was gericht op vijf van de vermeende promotors van BitConnect. Vorige week waren slechts twee van deze promoters opgepakt, namelijk Michael Noble en Joshua Jeppesen. De verloofde van laatstgenoemde is Laura Mascola, en zij wordt niet beschuldigd van wangedrag, maar zal wel het geld moeten teruggeven dat Jeppesen aan haar heeft overgemaakt.

BitConnect is een Ponzi

Jeppesen was zelf een contactpersoon tussen BitConnect en promotors. Regelgevers noemen BitConnect een Ponzi, waarbij de FBI begin 2019 een oproep aan slachtoffers heeft gedaan. Geen van de zaken van vandaag bevat echter strafrechtelijke vervolging.

Miljoenen boete en 190 bitcoin inleveren

Het definitieve vonnis tegen Jeppesen beveelt hem om 3.039.485 dollar te betalen, evenals 190 bitcoin, en een boete van 150.000 dollar. Ook moet hij toegang tot zijn bitcoin wallet geven om te voldoen aan die betalingsverplichting van 190 bitcoin. Het vonnis tegen Noble veroordeelt hem tot onder andere voorarrest en een civielrechtelijke boete tot een bedrag dat later zal worden vastgesteld.

Daarnaast mogen zowel Noble als Jeppesen in de toekomst niet meer deelnemen aan ICO’s, en andere crypto-gerelateerde geldophaal mechanismen. Het onderzoek van de SEC naar BitConnect gaat door, net als de zaken tegen de overige leidinggevenden.

Carlos Matos

Noble en Jeppessen waren dus betrokken als promotor en tussenpersoon. Maar de allerbekendste promotor van BitConnect is Carlos Matos. Zijn optreden in 2017 is wat Amerikanen noemen ‘the stuff of legends.’ Ja, hij was betrokken bij een van de grootste scams in cryptocurrency, maar tegelijkertijd heeft hij ook menig hart gestolen met zijn passie.

The post Boete van 3 miljoen dollar en 190 bitcoin voor promoter BitConnect appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo