Bloomberg Intelligence rapport: Bitcoin wordt risk-off asset terwijl inflatie stijgt

Het laatste Bloomberg Intelligence rapport van mei behandelt de adoptie van bitcoin, de financiële markten en de ongeëvenaarde vooruitgang van monetaire technologie. De belangrijkste conclusie die Bloomberg na de Bitcoin 2022 conferentie in Miami trekt: “De ontwikkelingen op het gebied van geld en de financiële wereld in de 21e eeuw zijn niet te stoppen.”

Een divergentie

Dit is een interessante uitspraak van een financieel instituut dat is opgericht in 1981 en al jaren een toonaangevende naam is in de industrie. In het begin van het rapport bespreekt Bloomberg Intelligence de institutionele adoptie en dalende volatiliteit van bitcoin versus traditionele risico-assets die een duidelijke divergentie in het voordeel van bitcoin vertonen.

Deze divergentie maakt het voor investeerders mogelijk om zich te beschermen tegen de valkuilen van traditionele assets. Bloomberg Intelligence schrijft zelfs dat investeerders die niet tenminste voor een kleine bitcoin-allocatie kiezen de ergste pijn kunnen ervaren.

Bitcoin op weg naar status van risk-off asset

Verder schrijft Bloomberg Intelligence in het rapport over het interessante gedrag van de bitcoin koers. Terwijl de Nasdaq 100 dit jaar een min van 20 procent noteert, staat bitcoin slechts 15 procent in het rood. Daarmee ziet Bloomberg Intelligence bitcoin voorzichtig ontkoppelen van de traditionele financiële wereld en zichzelf ontwikkelen als een zogenaamde risk-off asset. Een asset die los van de traditionele financiële wereld beweegt en opereert als een veilige haven voor tijden van economische onrust.

Volgens Bloomberg Intelligence bevindt bitcoin zich in de ideale positie om een groter deel van de markt te veroveren tijdens het aantrekken van de monetaire broekriem door de Amerikaanse Federal Reserve. Om de oplopende inflatie te bevechten heeft de Federal Reserve gisteravond bekendgemaakt de rente met een half procentpunt te verhogen.

Een hogere rente betekent dat het duurder wordt voor bedrijven om zich te financieren. Dat gaat ten koste van de winstmarges en daarom reageren traditionele financiële assets over het algemeen slecht op renteverhogingen. In theorie staat bitcoin compleet los van het traditionele financiële systeem en volgens Bloomberg Intelligence is het goed mogelijk dat we dat terug zullen zien in de koersen.

Bitcoin heeft potentie om traditionele assets te overklassen

Bitcoin lijkt zich momenteel weinig aan te trekken van het strengere beleid van centrale banken. Bloomberg Intelligence constateert dat de huidige bearmarkt voor bitcoin mild is ten opzichte van voorgaande bearmarkten.

Bloomberg Intelligence verwacht dat bitcoin nog een zwaai naar beneden maakt, aangezien de Federal Reserve pas net is begonnen met het verhogen van de rente. De verwachting is echter dat die neerwaartse beweging niet extreem zal zijn, vanwege het “HODL gedrag” van bitcoiners. Het team van Bloomberg Intelligence constateert dat een groeiend deel van de adressen hun bitcoin ondanks de marktomstandigheden niet loslaat.

Deze “HODL-mentaliteit” zorgt er volgens Bloomberg voor dat we een veel milder dan gebruikelijke daling kunnen verwachten voor bitcoin. “We zien veel potentie voor bitcoin om te blijven doen wat het tot nu toe in zijn bestaansgeschiedenis heeft gedaan – het overklassen van de meeste traditionele assetklassen”, aldus Bloomberg Intelligence in het rapport.

All Dutch and English crypto news!

Crypto recap 16 mei: El Salvador, Nigeria en de Bitcoins van Terra (LUNA)

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze...

Top 5 cryptocurrencies to watch this week: BTC, MANA, MKR, ZEC, KCS

Bitcoin (BTC) has been relatively calm during the weekend as crypto traders try to rebuild the markets after the Terra LUNA debacle. With macro factors...

Celsius Network’s crypto mining subsidiary SEC filing suggests plans for IPO

Celsius Mining, the mining subsidiary of crypto lending platform Celsius Network, has filed paperwork with the United States Securities and Exchange Commission, or SEC, suggesting...

Analysts flag Bitcoin price levels to watch after LFG sells 80K BTC

Bitcoin (BTC) needs to hold current levels and work to reclaim higher ones to avoid a crash in the $20,000 range, the latest analysis warns.  BTC/USD...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo