BlockFi heeft aanvraag ingediend voor bitcoin spot ETF

Het Amerikaanse crypto-bedrijf BlockFi en investeringsbedrijf Neuberger Berman hebben vandaag samen een aanvraag ingediend voor een Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Wat is BlockFi?

BlockFi is een gedecentraliseerd financieringsplatform dat handels-, uitleen- en uitleendiensten aanbiedt. Dit kun je vergelijken met een bank, maar dan in de cryptowereld. Je kan bitcoin en andere coins storten en je ontvangt hier rente over. Tegelijkertijd kan dit als onderpand dienen om geld te lenen, daarnaast kan je je account linken aan een creditcard van BlockFi. Toezichthouders zijn hier niet blij mee.

Toezichthouders niet blij

Het bedrijf staat onder toezicht van regelgevende instanties in meerdere staten in de VS. In juli ontving het bedrijf een bevel tot staken dat is uitgevaardigd door de procureur-generaal van de staat New Jersey. In die staat worden de producten en diensten van BlockFi als effecten beschouwd. De ingangsdatum van het bevel tot staken is echter meerdere keren uitgesteld. In dezelfde maand waarschuwden de Alabama Securities Commission en de Texas State Securities BlockFi ook. Ze zijn namelijk ook bezorgd dat de rente-producten mogelijk niet-geregistreerde effecten zijn. Aan het einde van juli maand Vermont en Kentucky ook kennisgevingen aan BlockFi gestuurd.

BlockFi is niet het enige bedrijf dat problemen heeft met het uitlenen van producten. In september dreigde de SEC Coinbase aan te klagen als het zijn geplande leenproduct zou lanceren. Coinbase annuleerde later de lancering van zijn uitleenproduct om een ​​juridische strijd te voorkomen.

Unieke bitcoin ETF

Er zijn al een drietal bitcoin-ETF’s gelanceerd in de Verenigde Staten. Deze drie ETF’s worden echter ondersteund door futurescontracten op bitcoin. Dus dat zijn afgeleide producten van een afgeleid product van bitcoin. De aanvraag van BlockFi is voor een spot Bitcoin ETF die fysiek wordt ondersteund door Bitcoin. Dit betekent dat de ETF aandelen zal aanbieden die gekoppeld zijn aan de prijs op de spotmarkt van Bitcoin.

Er zijn geruchten dat Grayscale met hetzelfde bezig is. Als de aanvraag van BlockFi (of Grayscale) wordt goedgekeurd, zou dit de eerste bitcoin-spot-ETF in de VS zijn. Deze aandelen worden vervolgens verhandeld op de New York Stock Exchange.

The post BlockFi heeft aanvraag ingediend voor bitcoin spot ETF appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

PlayToEarn Blockchain Game Awards 2022 Announced With $10K in Prizes

Singapore, Singapore, 27th November, 2022, Chainwire PlayToEarn.net has announced the Blockchain Game Awards 2022 with $10,000 in prizes for content creators. The public is invited to...

Positive Signs Flash for Bitcoin But This Level is a Major Obstacle (BTC Price Analysis)

Bitcoin's price action has rebounded significantly while testing key support levels. The next few days could determine whether the market would start a mid-term recovery...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo