Bittrex CEO: ‘Crypto-evenementen bestaan over 10 jaar niet meer’

Het is volgens Bittrex Global CEO Oliver Linch een kwestie van tijd voordat de crypto-industrie een volwaardig onderdeel van de traditionele financiële wereld is. Op dit moment is dat nog niet het geval, waardoor er bijvoorbeeld nog conferenties bestaan met een specifieke focus op crypto. Als we Linch mogen geloven is dat over vijf tot 10 jaar niet meer het geval, omdat crypto dan volledig bij het traditionele financiële systeem hoort.

Wij kunnen het ons nog niet helemaal voorstellen, omdat er waarschijnlijk altijd wel behoefte blijft aan pure crypto-evenementen.

Crypto past niet op oude wetten

Hoewel Linch het voor zich ziet dat crypto binnen vijf tot 10 jaar volledig binnen de traditionele financiële industrie valt, past de bestaande wet- en regelgeving volgens hem weer niet bij crypto. “Je hebt effecten, derivaten en je hebt crypto. Het is gewoon een ander compenent, toch?”, zo laat Linch van zich horen tijdens Bitcoin 2023 in Miami.

“In een ideale wereld zou crypto volledig binnen de traditionele sector vallen en bestaan evenementen als Bitcoin Miami niet meer”, zo filosofeert hij verder.

Tot nu toe is daar nog allesbehalve sprake van, zo blijkt ook wel uit de stappen die Bittrex de afgelopen periode zette. Het handelsplatform van Linch kondigde op 1 april aan dat het zijn Amerikaanse tak op 30 april zou sluiten.

Mede-oprichter Richie Lai beklaagt zich vooral over de onduidelijkheid die momenteel heerst rondom crypto en de daarop toepasbare wet- en regelgeving in de Verenigde Staten. Bittrex Global is zeker niet de enige partij die daar last van heeft.

Lastig klimaat

Ook het Amerikaanse Kraken, dat zich door de jaren heen juist profileerde als het netste jongetje van de klas, heeft het aan de stok met de Securities and Exchange Commission (SEC). Zij kregen namelijk te horen dat hun staking-programma niet aan de regels voldoet, kwalificeert als effect voor de Amerikaanse financiële wetgeving en om die reden gesloten moet worden.

Die aankondiging kwam redelijk uit het niets. Coinbase lijkt eenzelfde soort procedure te wachten, al is het nog maar de vraag of het beursplatform van CEO Brian Armstrong zich zomaar gewonnen geeft.

Het lijkt erop dat zij de weg van de rechtszaal kiezen, terwijl Kraken direct leek te besluiten om het staking-programma dan maar te sluiten voor zijn Amerikaanse klanten.

Ook Paxos, het bedrijf achter de Binance USD (BUSD) stablecoin, kreeg te horen dat het geen nieuwe BUSD op de markt mocht brengen van de SEC. Stuk voor stuk kleine oorlogsverklaringen van de Amerikaanse autoriteiten aan de crypto-industrie.

All Dutch and English crypto news!

Pro-XRP attorney’s phone hacked to promote LAW token

Pro-XRP lawyer, John Deaton, has suffered a phone hack on June 4, after a relentless cyberattack over several days.  CryptoLaw, an account created by the attorney...

Cardano oprichter wil uitgestorven mammoet tot leven brengen

Charles Hoskinson is van alle markten thuis. Het ene moment werkt hij aan Cardano, dan probeert hij het volledige onderwijssysteem op de blockchain te krijgen,...

FTX debtors object Genesis’ ‘critical’ claim estimate of ‘$0.00’

Just a month after bankrupt cryptocurrency exchange FTX was seeking $4 billion from the also bankrupt crypto lender Genesis, it is now contesting a claim...

Elliptic integrates ChatGPT to bolster crypto risk detection

Crypto risk management firm Elliptic is integrating artificial intelligence chatbot, ChatGPT, to ramp up accuracy and scalability in detecting crypto threats, amid other crypto firms...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo