Bitcoin zou deze week moeten imploderen vanwege Grayscale, maar angst bleek ongegrond

Er zijn veel FUD-argumenten waarom de bitcoin koers op korte termijn zou moeten dalen. Sommige hebben impact, anderen weer helemaal niet en blijken uiteindelijk schromelijk overdreven. Het vrijgeven van Grayscale GBTC-aandelen valt in de laatste categorie.

Bitcoin crash bleef uit

Deze week werd namelijk de aandelenontgrendeling van Grayscale Bitcoin Trust voltooid en de grote verwachte crash, die bleef uit. Data van bevestigen dat er dit jaar geen ontgrendelingen meer zijn gepland.

De volgende reeks ontgrendelingen staat pas in 2022 gepland.

Bron: Bybt.com

Grayscale heeft een bitcoin fonds waar institutionele investeerders in kunnen investeren. Dat doen ze niet door direct bitcoin te kopen, maar door aandelen genaamd GBTC aan te schaffen, deze vertegenwoordigen fracties van een bitcoin (die Grayscale inkoopt en beheert). Als je investeert in GBTC, dan komen deze aandelen in een zogenaamde lock-up periode van zes maanden. Je mag de aandelen pas een half jaar later verhandelen.

Grayscale verkoopt niet

Het hele jaar door werden er aandelen vrijgegeven en de ene keer steeg en de andere keer daalde de bitcoin koers. Dat had meer met het momentum van de koers te maken, dan met de impact van GBTC. Op 25 augustus werd de laatste batch van 2021 vrijgegeven. Zoals je in de grafiek ban Bybt.com hierboven kan zien, ging het nu nog maar om een miniscuul aantal ter waarde van 58 bitcoin. Vergelijk dat eens met 16 juli, toen kwamen aandelen ter waarde van 16.240 bitcoin op de markt.

Het effect op de koers was dus te verwaarlozen, en eigenlijk was die angst sowieso ongegrond. Grayscale staat klanten niet toe die aandelen in te wisselen voor echte bitcoin. Wat er ook gebeurt met de GBTC-aandelen, Grayscale blijft die onderliggende bitcoins beheren en alleen zij kunnen de bitcoins op de open markt verkopen.

Remember when all the traditional analysts said the Grayscale unlock would unleash billions in selling this last week? Yeah, no.

— Willy Woo (@woonomic) July 29, 2021

‘Weet je nog dat alle traditionele analisten vorige week zeiden dat de Grayscale-ontgrendeling miljarden zou opleveren in de verkoop? Ja, nee,’ zei analist Willy Woo vorige maand toen al duidelijk was dat de markt niet in beweging kwam door de gebeurtenissen.

Meer kopers en interesse

Wij schreven deze week ook over de Amerikaanse grootbank Morgan Stanley. De bank liet weten dat ze via tientallen fondsen miljoenen GBTC-aandelen hebben gekocht. In deponeringen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission deze week, meldde de bank dat alleen al haar Insight Fund meer dan 928.000 GBTC-aandelen in bezit had.

 

The post Bitcoin zou deze week moeten imploderen vanwege Grayscale, maar angst bleek ongegrond appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Binance to cease BUSD lending services by October 25

Binance is carrying out a phased termination of BUSD-related services. BUSD withdrawals via various blockchain networks were suspended last month. Binance is currently locked in a legal...

Optimism network launches testnet fault-proof system in pursuit of decentralization

OP Labs, the developer of the Optimism network, launched a testnet version of its fault-proof system, according to an Oct. 3 blog post. Once it...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo