Bitcoin vast tussen twee lijnen: binnenkort uitbraak naar 47.000 euro?

Bitcoin is soms een achtbaan van emoties. Het ene moment bevindt de crypto zich boven 50.000 dollar (42.400 euro), het andere moment duiken we weer snel omlaag. Wanneer maakt bitcoin een keuze? In deze analyse kijken we naar de prijs in euro’s en richten we ons op de komende dagen.

Bitcoin in niemandsland

Je kijkt hieronder naar de vieruursgrafiek. Onder de bitcoin koers zie je de 200-moving average, het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 200 kaarsen. Deze lijn is handig om de trend op langere termijn te bepalen. De koers bevindt zich nog ruim boven de lijn, er is nu nog steeds sprake van een stijgende trend.

Maar de motor begint wat te sputteren. Al sinds 13 augustus ontbreekt het bitcoin aan een duidelijke trend. De koers beweegt op en neer tussen 39.400 euro en 42.500 euro.

Wat verwachten we van bitcoin?

Nu is het afwachten op een duidelijke uitbraak in de komende dagen. Let daarbij vooral goed op wat de koers doet na het uitbreken uit de oranje lijnen. Wil bitcoin het positieve momentum houden en boven de 200-moving average blijven, dan is het belangrijk dat de koers in ieder geval ondersteuning vindt op 39.400 euro. Wat verwachten we van het weekend?

Bullish

De bovenste oranje lijn op 42.500 euro blijft een pittige weerstand. Dit is ook niet vreemd, want het komt ongeveer overeen met 50.000 dollar. Aangezien de prijs van bitcoin meestal wordt vergeleken met die van de Amerikaanse dollar en ronde getallen vaak een psychologische grens vormen, is dit een belangrijke weerstand om te overwinnen.

Lukt het bitcoin om door de oranje lijn te breken? Dan is er weinig weerstand meer op weg naar 47.400 euro, de groene lijn op de grafiek. Omgerekend in dollars komt dit neer op 57.000 dollar.

Bearish

Zakt bitcoin door 39.400 euro, dan duikt de koers ook onder de 200-moving average. In dat geval kan de positieve trend van afgelopen dagen ombuigen naar een neerwaartse trend. Het eerste niveau wat we in de gaten houden is 37.600 euro. Houdt deze prijs geen stand, dan kan bitcoin nog steun vinden op 33.500 euro.

Je eerste 10 euro BTC krijg je van ons

Maak kennis met het nieuwe tradingplatform van BTC Direct! Koop, verkoop en beheer je favoriete crypto’s, waaronder bitcoin. Maak een account aan met voucher code NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Waar wacht je nog op?


Maak een gratis account aan

Liever eerst meer informatie?

All Dutch and English crypto news!

Tether announces wallet-freezing policy for OFAC-sanctioned persons

Tether is expanding control sanctions to the secondary market in an effort to cooperate with regulators in the United States. News Join us on social networks Stablecoin issuer...

Lifinity USDC pool drained by arbitrage bot

A bug on an Immediate-or-Cancel order led to the drainage of nearly $700,000 from Lifnity's LFNTY-USDC pool. News Join us on social networks Decentralized exchange (DEX) Lifinity had...

Crypto analyse: Bitcoin bijna aangekomen bij weerstand, gaat de koers hier ook doorheen?

Bitcoin gaat deze week zeer waarschijnlijk groen afsluiten. De munt staat al 10% hoger dan de koers van maandag, en er is nog maar één...

Solana (SOL) holds firm as a new cryptocurrency is emerging as an analysts’ darling

Solana (SOL) registered impressive growth in the decentralized finance ecosystem, marked by increased total value locked and price. Despite this positive outlook, investors are attracted...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo