Bitcoin vast tussen twee lijnen: binnenkort uitbraak naar 47.000 euro?

Bitcoin is soms een achtbaan van emoties. Het ene moment bevindt de crypto zich boven 50.000 dollar (42.400 euro), het andere moment duiken we weer snel omlaag. Wanneer maakt bitcoin een keuze? In deze analyse kijken we naar de prijs in euro’s en richten we ons op de komende dagen.

Bitcoin in niemandsland

Je kijkt hieronder naar de vieruursgrafiek. Onder de bitcoin koers zie je de 200-moving average, het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen 200 kaarsen. Deze lijn is handig om de trend op langere termijn te bepalen. De koers bevindt zich nog ruim boven de lijn, er is nu nog steeds sprake van een stijgende trend.

Maar de motor begint wat te sputteren. Al sinds 13 augustus ontbreekt het bitcoin aan een duidelijke trend. De koers beweegt op en neer tussen 39.400 euro en 42.500 euro.

Wat verwachten we van bitcoin?

Nu is het afwachten op een duidelijke uitbraak in de komende dagen. Let daarbij vooral goed op wat de koers doet na het uitbreken uit de oranje lijnen. Wil bitcoin het positieve momentum houden en boven de 200-moving average blijven, dan is het belangrijk dat de koers in ieder geval ondersteuning vindt op 39.400 euro. Wat verwachten we van het weekend?

Bullish

De bovenste oranje lijn op 42.500 euro blijft een pittige weerstand. Dit is ook niet vreemd, want het komt ongeveer overeen met 50.000 dollar. Aangezien de prijs van bitcoin meestal wordt vergeleken met die van de Amerikaanse dollar en ronde getallen vaak een psychologische grens vormen, is dit een belangrijke weerstand om te overwinnen.

Lukt het bitcoin om door de oranje lijn te breken? Dan is er weinig weerstand meer op weg naar 47.400 euro, de groene lijn op de grafiek. Omgerekend in dollars komt dit neer op 57.000 dollar.

Bearish

Zakt bitcoin door 39.400 euro, dan duikt de koers ook onder de 200-moving average. In dat geval kan de positieve trend van afgelopen dagen ombuigen naar een neerwaartse trend. Het eerste niveau wat we in de gaten houden is 37.600 euro. Houdt deze prijs geen stand, dan kan bitcoin nog steun vinden op 33.500 euro.

Je eerste 10 euro BTC krijg je van ons

Maak kennis met het nieuwe tradingplatform van BTC Direct! Koop, verkoop en beheer je favoriete crypto’s, waaronder bitcoin. Maak een account aan met voucher code NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Waar wacht je nog op?


Maak een gratis account aan

Liever eerst meer informatie?

All Dutch and English crypto news!

Indian Crypto Companies’ Response to the FTX Collapse

The quick downfall of FTX with an $8-10 billion deficit in its balance sheet has left the broader cryptocurrency market reeling under its cascading effects. Besides...

Wat willen programmeurs Ethereum met data van wallet MetaMask?

ConsenSys verzamelt IP- en wallet-adressen van gebruikers van het populaire MetaMask. Dit krijgt ConsenSys voor elkaar via blockchain-bedrijf Infura. ConsenSys is een softwarebedrijf voor Ethereum...

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo