Bitcoin steeds populairder, 25% van inwoners El Salvador heeft Chivo wallet gedownload

De El Salvadoriaanse president Nayib Bukele liet weten dat 1,6 miljoen landgenoten de Chivo wallet hebben gedownload. Zet dit af tegen een bevolking van 6,4 miljoen inwoners en je hebt een kwart van de bevolking te pakken.

Stijging van 31%

Het kan snel gaan, afgelopen zaterdag zei Bukele dat 1,1 miljoen gebruikers de wallet hebben gedownload. Binnen drie dagen (die 1,6 miljoen werd afgelopen maandag gedeeld) is het draagvlak dus met 31% gestegen.

In de tweet hierboven haalt hij ook uit naar traditioneel bankieren. Hij zegt dat meer mensen de wallet hebben gedownload binnen een maand, dan nationale en private banken in 40 jaar aan klanten hebben binnengehaald. Daarnaast wordt 65% van alle telefoonmodellen nog niet eens ondersteund.

Afgelopen maandag kwam hij met onderstaande update, een half miljoen mensen meer hebben de wallet gedownload. In een arm land als El Salvador hebben ze daar alle reden toe, ze krijgen namelijk 30 dollar aan bitcoin van de overheid.

Cijfers liegen niet

Het AD, de Telegraaf, de NOS en vele andere nationale en internationale media berichtte vorige week dat er protesten zijn in El Salvador tegen bitcoin als wettig betaalmiddel.

De protesten zijn in omvang toegenomen sinds president Bukele zijn plannen aankondigde om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Hoewel de eerste bijeenkomsten vreedzaam en klein in aantal waren, leken ze in de aanloop naar de wet steeds groter en gewelddadiger geworden.

Demonstranten zeggen dat extreme prijsvolatiliteit werknemers met een minimumloon zal beroven van geld dat ze zich niet kunnen veroorloven te verliezen. Ze beweren dat cryptocurrency niet voor gewone mensen is. Daar is wel wat voor te zeggen, de afgelopen week heeft bitcoin een volatiele week gekend, de koers is vrij hard gedaald. Maar ze gaan voorbij aan het punt van optionaliteit.

Bitcoin is voor burgers geen verplichting, slechts een extra optie om hun geld in te bewaren en mee te betalen. Wat dat betreft, is het goed dat cijfers een ander geluid laten horen. Een kwart van de bevolking heeft binnen twee weken hun steun geuit voor de plannen door de wallet te downloaden.

The post Bitcoin steeds populairder, 25% van inwoners El Salvador heeft Chivo wallet gedownload appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Optimism network launches testnet fault-proof system in pursuit of decentralization

OP Labs, the developer of the Optimism network, launched a testnet version of its fault-proof system, according to an Oct. 3 blog post. Once it...

12 crypto experts’ tips for companies working with tokenized assets

For many consumers, dealing with certain industries - including finance and real estate - is a frustrating experience due to the vast amount of paperwork...

Binance to shut down BUSD lending by October 25

Crypto exchange Binance will cease borrowing and lending services for its native stablecoin Binance USD (BUSD) by October 25. According to the October 3 announcement, the...

Elon Musk told to dump Satoshi ‘X’ account: crypto community

Members of the crypto community have rallied behind a post on X calling for Elon Musk to remove the profile on the platform that has...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo