Bitcoin prijsanalyse: BTC ziet nieuwe dips onder de 39.000 dollar

Terwijl de bulls de controle boven de 38.000 dollar in handen hebben, zou de BTC prijs naar de 36.000 dollar kunnen zakken als de bears erin slagen een belangrijk ondersteuningsniveau op de dagelijkse grafiek te doorbreken

Bitcoin (BTC) is de afgelopen 24 uur met 3,6% gestegen, dit terwijl de bulls tegen de verkoopdruk strijden te midden van het optimisme dat de belangrijkste cryptovaluta opnieuw de 40.000 dollar barrière zou kunnen doorbreken om zo wederom de piekprijs van vorige week van 42.629 dollar te kunnen bereiken.

De Bitcoin prijs steeg gisteren met 4% na positieve opmerkingen over BTC van Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. In een gesprek met CNBC zei Gensler dat hij ‘innovatiebevorderend’ is en dat hij een gunstige crypto regelgeving ondersteunt die ontworpen is om de industrie te kunnen laten groeien.

De prijs van Bitcoin schommelt op het moment van schrijven zo rond de 39,405 dollar, met daarbij cumulatieve verliezen binnen de week van 2,2%. Het BTC/USD handelspaar had een 24-uurs handelsbereik tussen de 37.703 en 39.979 dollar, wat suggereert dat de bears de vooruitgang van de bulls niet licht opvatten, iets wat tijdens de vroege actie op donderdag ook goed te zien is.

Volgens de pseudoniem crypto-analist Rekt Capital moet Bitcoin de 40.000 doorbreken om een verdere groei te kunnen laten zien, hoewel een terugval naar dieptepunten van 36.000 dollar of lager ook nog steeds mogelijk is.

If this recent #BTC bounce is merely a relief rally to flip the 200-day EMA back into resistance…

Then $BTC could pullback towards the blue 50-day EMA

The 50 DEMA is another EMA that has historically proven to be useful in supporting Bull Market uptrends#Crypto #Bitcoin pic.twitter.com/AWwP5jomvv

— Rekt Capital (@rektcapital) August 4, 2021

Bitcoin prijs vooruitzicht

De BTC/USD leunt op de wekelijkse prijsgrafiek lichtjes in een bullishe richting met een prijs boven de 50MA en de RSI in de neutrale zone, dit terwijl de MACD een mogelijke bullishe flip suggereert. De prijs van de huidige kandelaar is alsmede hoger dan de vorige sluiting, wat betekent dat de bulls in het voordeel zijn als de prijs boven de 38.409 dollar ondersteuning blijft.

BTC/USD wekelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Het bearishe financiële plaatje zou echter kunnen intensiveren als de prijzen de komende drie dagen lager uitvallen, met een dalende 20MA die op een bearishe druk wijst. Het vooruitzicht suggereert daarom dat een andere mogelijk positieve impuls zal aantonen dat de bulls zich op de 43.600 dollar weerstandszone zullen richten. Aan de onderkant is de belangrijkste ondersteuning op ongeveer 33.450 dollar te vinden.

De dagelijkse prijsgrafiek ziet er veelbelovend uit, dit ondanks een nieuwe afwijzing zo rond het 40.000 dollar niveau. Deze neergang volgde op het verschijnen van een Doji kaars bij de hoge prijs afwikkeling die er op 29 juli bij de sluiting van de vorige kaars plaatsvond.

De BTC/USD prijs steeg toen de besluiteloosheid in het voordeel van de bulls leek te eindigen, maar de volgende vier kaarsen voerden hier een correctie uit en vormden zo de piekprijs van 42.496 dollar voordat het een standaard terugval bij het 38,2% Fibonacci retracementniveau op 37.532 dollar liet zien.

BTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De bulls vechten op dit moment echter tegen een neerwaartse druk in de buurt van het Fibonacci retracementniveau van 23,6% op de 39.430 dollar. Als er zich opnieuw prijsdalingen voordoen, dan biedt dit cruciale Fib niveau van 38,2% een onmiddellijke ondersteuning.

Andere ondersteuningsniveaus zijn waarschijnlijk op de 50% en 61,8% Fibonacci retracementniveaus van zo rond de respectievelijke 35.999 en 34.465 dollar te vinden.

The post Bitcoin prijsanalyse: BTC ziet nieuwe dips onder de 39.000 dollar appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo