Bitcoin precies op snijvlak stijging of daling, dit zijn de scenario’s

De prijs van bitcoin beweegt over tijd langs pieken en dalen. De pieken worden alsmaar hoger en wie weet waar het eindigt? Maar zo nu en dan komt de prijs even in een dalletje en moeten we ons inhouden om niet alles te verkopen. De HODL-ers (de spaarders of investeerders) vertrouwen erop dat de volgende piek weer vele malen hoger komt te liggen.

De traders (handelaren) proberen de marktbewegingen voor te zijn en op tijd te (ver)kopen om zo geld te verdienen. Maar hoe verlopen die pieken en dalen? Hoe beweegt de prijs van bitcoin nou eigenlijk? Om daar een antwoord op te vinden moeten we heel ver uitzoomen en dat is wat we vandaag gaan doen.

350 Day Moving Average

In de weekgrafiek hieronder, uitgedrukt in dollars, zie je de prijs (blauwe lijn) en de Moving Average (MA), dit is een voortschrijdend gemiddelde, over 350 dagen (rode lijn). Normaal nemen we een daggrafiek voor de MA, maar de periode is zo groot dat we het in weken moeten uitdrukken, daarom heet de MA hier in de grafiek DMA (Day Moving Average). De verticale as met de prijs is logaritmisch, zodat de lagere prijzen er ook nog goed in te zien zijn.

De bitcoin koers duikt af en toe onder de rode lijn en daalt dan een tijdje. Dit zou je de bear-market kunnen noemen. Wanneer de prijs weer boven de DMA350 komt volgt er een gigantische stijging: de bull-markt. Na elke top daalt de prijs natuurlijk weer onder de rode lijn en dat is ook het moment waarop bitcoin doorgaans dood wordt verklaard. Tot de volgende wederopstanding natuurlijk, wanneer de prijs weer boven de DMA350 komt.

Bitcoin is BULLISH

Laten we nu even de periodes onder en boven de lijn apart nemen. Dit doen we met behulp van dezelfde logaritmische weekgrafiek hieronder, maar dan met groene vlakken die aangeven dat de prijs boven de DMA350 zit en rode vlakken wanneer de prijs eronder zit.

Let op: Bij de zwarte ‘X’ duikt de prijs even onder de DMA350, dit is de Corona-dip en wordt vanwege de korte duur vaak beschouwd als afwijking. Deze periode wordt hier nu ook overgeslagen.

Wat als eerste opvalt is dat de prijsdalingen veel kleiner zijn dan de prijsstijgingen. Verder zie je ook dat de tijd dat de prijs onder de DMA350 verblijft korter is dan de tijd dat hij erboven zit. In een notendop: bitcoin is al sinds zijn geboorte super-duper-bullish. Voor de getallenfreaks hier even de data op een rijtje:

D’r op of d’r onder?

Waarom deze hele exercitie? De prijs bevindt zich momenteel precies op de DMA350! Zie de daggrafiek (niet logaritmisch) hieronder. Met de kennis die we nu hebben, zien we dat het nu d’r op of d’r onder is.

Zakt de prijs weg de komende dagen, dan starten we een periode onder de DMA350, oftewel een Bear-market. En dan zijn we zo weer een jaartje verder, als we uitgaan van de vorige bear-periodes.

Blijft de prijs boven de DMA350, dan hebben we kans dat de huidige Bull-market nog even doorzet.

The post Bitcoin precies op snijvlak stijging of daling, dit zijn de scenario’s appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo