Bitcoin pizza dag 2023, vandaag krijg je een gratis slice van ons

Op 22 mei viert de Bitcoin community een wel heel bijzondere dag: Bitcoin Pizza Day! Geloof het of niet, maar deze dag staat in het teken van pizza’s en Bitcoin. En daarom geven wij straks tussen 16:00 en 19:00 uur gratis pizza aan jou.

Gratis pizza vanmiddag

Wat moet je daar voor doen? Wij staan tussen 16.00 en 19.00 uur op het Vredenburgplein in Utrecht. Kom langs en laat zien dat je een account hebt bij BLOX, dus vergeet je telefoon niet mee te nemen. In ruil hiervoor krijg jij een heerlijke pizza slice, mede mogelijk gemaakt door Domino’s.

Heb je nog geen account bij BLOX? Ten eerste: how dare you (in stem van Greta Thunberg), en ten tweede: klik op de banner hieronder en je ontvangt meteen een tientje om crypto mee te kopen. Kan je mooi op één dag 10 euro en een gratis pizza slice scoren!

Wat vieren we eigenlijk?

Drie keer per jaar wordt deze vraag gesteld: met Hemelvaart, Pinksteren en Bitcoin Pizza Day. Je zou verwachten dat de naam Bitcoin Pizza Day duidelijk genoeg zou zijn, maar nee dus.

Bitcoin Pizza Dag is een jaarlijkse gebeurtenis die wereldwijd wordt gevierd op 22 mei. Het markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Bitcoin en herinnert ons eraan hoe ver de cryptowereld is gegroeid sinds ene Satoshi Nakamoto dacht dat er een alternatief moest komen.

Deze dag herdenkt een eenvoudige transactie die de waarde en het potentieel van Bitcoin illustreren, en heeft ook gezorgd voor een hilarische anekdote.

Twee pizza’s? Dat is dan 10.000 Bitcoin

Op 22 mei 2010 plaatste Laszlo Hanyecz op het BitcoinTalk-forum een ongebruikelijk verzoek: hij bood 10.000 Bitcoins aan iemand die bereid was om twee pizza’s voor hem te bestellen en te laten bezorgen.

Destijds had Bitcoin nog niet de bekendheid en waarde die het nu heeft, en het was relatief eenvoudig om grote aantallen Bitcoins te verkrijgen. Iemand anders nam de uitdaging aan en bestelde twee pizza’s van Papa John’s voor Laszlo. Hij betaalde de bestelling met 10.000 Bitcoins, die destijds slechts een paar dollar waard waren.

Die 10.000 Bitcoins die werden uitgegeven aan die twee pizza’s zijn tegen de actuele Bitcoin koers miljoenen waard. Als je hier al een les uit kan trekken, dan is het dat Bitcoin Pizza Dag ons er aan herinnert hoe belangrijk het is om de waarde van Bitcoin te begrijpen en verstandige beslissingen te nemen bij het uitgeven ervan.

Gratis pizza in Utrecht

Dit artikel willen we natuurlijk niet met een serieuze, wijze les eindigen, we zijn je leraar niet. Kom straks naar Utrecht, trek iemand van BLOX aan zijn of haar mouw en vraag om de grap van de dag. Bonuspunten als je net doet alsof het grappig is.

En vergeet tussen het lachen door je gratis pizza niet.

All Dutch and English crypto news!

MUFG to facilitate Japanese bank-backed stablecoins via Progmat Coin platform

Megabank Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) has announced that its stablecoin issuance platform "Progmat Coin" will soon be used by Japanese banks to launch Yen-pegged...

Net Bitcoin ATMs record an increase after 4 months of global downtrend

Breaking the year-long trend of declining Bitcoin (BTC) and crypto ATMs across the globe, May recorded a steep increase in net installations with nearly 1,400...

Microsoft pens AI cloud computing deal with former Ethereum miner CoreWeave: CNBC

Microsoft has reportedly signed a deal with former Ethereum miner CoreWeave to use its cloud computing infrastructure to support its Artificial Intelligence-powered services. According to a...

Crypto Biz: Six months on from FTX, Tether mines BTC, and Nvidia’s AI superchips

Just over six months after FTX's dramatic collapse, the crypto industry can finally begin analyzing the effects of the debacle. The quick ripple effect to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo