‘Bitcoin oprichter’ scheldt interviewer uit voor rukker wanneer hij wordt gevraagd voor bewijs

Presentator Hamish Macdonald had niet het makkelijkste interview met de zogenaamde bitcoin-oprichter Craig Wright. Hij werd namelijk herhaaldelijk uitgescholden voor ‘rukker’ omdat MacDonald vroeg om bewijs. Er is tot nu toe namelijk nog geen hard bewijs dat hij de echte Satoshi Nakamoto is.

‘Wanker’

De Australische computerwetenschapper Craig Wright verkondigt al geruime tijd dat hij de oprichter is van bitcoin. Hiervoor heeft hij al de nodige aandacht en rechtszaken gehad, maar toch wordt hij door de bitcoin community nog niet als zodanig ontvangen. Het is daarom dat journalisten en presentatoren nog steeds proberen om hét bewijs te krijgen dat Wright wel of niet de oprichter is van bitcoin.

Alleen viel dat deze keer in het verkeerde keelgat van Wright. In een interview voor the Sunday Project heeft hij de interviewer meerdere keren uitgescholden voor ‘wanker’ (rukker). Het interview liep uit de hand toen de presentator zijn twijfels over Wright uitte. Hij dwong er op aan om hem bewijs te leveren dat hij inderdaad de uitvinder van bitcoin is.

Het volledige interview

“Zoek een wetboek op, en zoek op wat bewijs is, en doe een cursus,” zo reageerde Wright hierop in gedeelde beelden van DailyMail. “En als je terugkomt en je weet waar je het over hebt, dan kunnen we een discussie voeren. Anders ben je gewoon een zeurpiet.”

Door de sarcastische en geïrriteerde toon van Wright, vroeg MacDonald waarom hij geïrriteerd raakte en begon te schelden. Dit had hij in sommige ogen misschien beter niet kunnen doen, want dit schoot hem in het verkeerde keelgat. “Ik ben Australiër – en als je een wanker bent, noem ik je een wanker,” zegt Dr. Wright.

Drama zorgt natuurlijk voor clicks en veel kijkers, wat goed is voor de show. Het beeld uit bovenstaande video is dan ook het enige beeld dat nu beschikbaar is. Voor de volledige video – waar waarschijnlijk ook wel wat nuance bij komt kijken – moeten we wachten tot morgen. Dan wordt het volledige interview uitgezonden via the Sunday Project. Tot die tijd moeten we het alleen doen met de ‘wanker’-quotes.

All Dutch and English crypto news!

CME Group plans to launch options on ETH futures prior to the Merge

Major derivatives marketplace Chicago Mercantile Exchange Group intends to launch options trading for its Ether futures products. In a Thursday announcement, the CME Group said that...

Blockchain venture capital funding down over 43% in July: Report

Typically a lagging indicator of the sector's health, the explosion of venture funding in the blockchain sector in 2021 and the first half of 2022...

Bitcoin ‘liveliness’ lowest since 2021 amid new 5-year BTC hodl record

Bitcoin (BTC) long-term holders are knuckling down as a record portion of the BTC supply stays dormant for years. Data from on-chain analytics firm Glassnode confirms...

Asia Broadband Inc. seeks to further unite the crypto and gold worlds

Asia Broadband, Inc. wants to further unite cryptocurrency and gold in a bid to improve the company's digital asset development group.   Asia Broadband, Inc. (OTC:AABB) announced...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo