Bitcoin koers doet een ‘Bart’ in aanloop naar inflatie en Powell

De Bitcoin koers schoot gisteren omhoog, maar produceerde niet lang daarna ook weer een correctie in aanloop naar belangrijke inflatiedata uit Amerika. Het lijkt erop dat de markt op dit moment onzeker is over het verdere verloop van de week, want de Bitcoin koers kan geen duidelijke richting kiezen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Bitcoin koers van $63.000 is belangrijk

Volgens Material Indicators is de Bitcoin koers van 63.000 dollar een belangrijk punt in de grafiek op dit moment. “Als Bitcoin de koers van 63.000 dollar kan overstijgen, dan worden de shorts uitgeknepen”, aldus Material Indicators.

We spreken van een short squeeze als de Bitcoin koers stijgt en mensen met shortposities (die inzetten op een daling) verliezen lijden en gedwongen posities moeten sluiten. Bij het sluiten van een short moeten investeerders Bitcoin kopen, waardoor de koers vaak omhoogschiet tijdens een squeeze.

De bulls zijn er tot dusver niet in geslaagd om het momentum te vinden, waardoor de Bitcoin koers weer een slag omlaag maakte. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin net onder de 62.000 dollar en staat er een daling van 1,70 procent op de borden.

Bulls zetten hun kooporders klaar

Op dit moment zetten de bulls hun kooporders klaar rond de 60.000 en 65.000 dollar volgens Material Indicators. Dat doen zij volgens de analist in afwachting van de Amerikaanse inflatiedata en de toespraak van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell, die voor vandaag op de planning staat.

“Het is niet ongewoon om beschermingsrails te zien in de orderboeken in aanloop naar toespraken van de Amerikaanse centrale bank en economische rapporten”, aldus de analist. “Het is ook niet ongewoon om ze last-minute uit de orderboeken te zien verdwijnen.”

Tedtalksmacro verwacht een sterke koersreactie op de inflatiedata van vandaag. We krijgen vandaag de Producer Price Index (PPI) die een voorloper is op de CPI. Om die reden is de PPI ook heel belangrijk.

Vandaag is een bijzondere dag, omdat het niet vaak voorkomt dat de PPI op de dag voor de CPI binnenkomt. De PPI-inflatie komt op 14.30u Nederlandse tijd online en is hier te checken.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum lacks a ‘simple one-liner’ elevator pitch for boomers — Analysts

While Bitcoin is often marketed as "digital gold," Ethereum hasn't quite found its simple elevator pitch yet, according to crypto analysts.

Nvidia faces ‘near zero chance’ of beating Bitcoin this decade again — Crypto execs

Technology company Nvidia outperformed Bitcoin over the past decade, but cryptocurrency executives see slim chances of a repeat.

How to train an AI bot to day-trade crypto

Learn the essential steps to create and train your own AI bot for day trading cryptocurrencies and potentially automate your trading decisions.

Marathon Digital enters renewable energy partnership with Kenyan gov’t

Marathon Digital, one of the world’s leading Bitcoin mining operations, announced a collaboration to overhaul Kenya’s renewable energy sector.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo