Bitcoin is hersteld van verbod China op crypto mining en nadert all time high

Bitcoin is op alle fronten hersteld van het Chinese verbod op mining. De rekenkracht op het netwerk staat weer op hetzelfde niveau en zelfs de koers heeft oude records behaald.

Helemaal hersteld

In de grafiek hieronder zie je de rekenkracht van alle miners op het bitcoin netwerk. Op 27 juni daalde deze naar 58.461, dankzij het verbod op minen door China. Inmiddels is de rekenkracht weer gestegen en nadert deze het niveau van mei. Ofwel net voordat China bitcoin mining de das om deed.

 

Bron: Blockchain.com

Diaspora van Chinese miners

Destijds stonden meer dan de helft van alle miningmachines in China. Niet gek, want het klimaat is op sommige plekken in China heel gunstig, maar bovenal, door de aanwezigheid van hydrodammen is de energie spotgoedkoop.

Sinds het Chinese verbod zijn veel van de grote mining bedrijven verhuisd naar andere landen. Er zijn veel mining bedrijven neergestreken in de Verenigde Staten. En nu, vijf maanden na het verbod, laat bitcoin nog maar eens zien hoe veerkrachtig het netwerk en de community is.

Bitcoin wordt weer moeilijker

Niet alleen de rekenkracht is hersteld, ook de moeilijkheidsgraad kruipt weer richting een belangrijk punt. De verwachting is dat deze volgende week met 6% toeneemt, waarmee het binnen 4 biljoen van zijn 25 biljoen recordhoogte komt.

Dit is de achtste opeenvolgende keer dat de moeilijkheidsgraad naar boven wordt bijgesteld. Dat gebeurt niet heel vaak, de laatste keer dat dit gebeurde was in 2018.

Hieronder zie je de zeven vorige stijgingen, de volgende stijging wordt maandag verwacht.

Bron: https://btc.com/stats/diff

Richting all time high

Charles Edwards, oprichter van investeringsmaatschappij Capriole zegt hierover:

‘De hash-snelheid is slechts zes andere dagen in de geschiedenis hoger geweest dan vandaag.’

‘We gaan richting nieuwe all time highs op het gebied van netwerkbeveiliging. Dat is ongelofelijk.’

Vervolgens noemt hij bitcoin hydra, een verwijzing naar de meerkoppige slang waarvan je maar beter niet de kop kan afsnijden.

The post Bitcoin is hersteld van verbod China op crypto mining en nadert all time high appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Lifinity USDC pool drained by arbitrage bot

A bug on an Immediate-or-Cancel order led to the drainage of nearly $700,000 from Lifnity's LFNTY-USDC pool. News Join us on social networks Decentralized exchange (DEX) Lifinity had...

Crypto analyse: Bitcoin bijna aangekomen bij weerstand, gaat de koers hier ook doorheen?

Bitcoin gaat deze week zeer waarschijnlijk groen afsluiten. De munt staat al 10% hoger dan de koers van maandag, en er is nog maar één...

Solana (SOL) holds firm as a new cryptocurrency is emerging as an analysts’ darling

Solana (SOL) registered impressive growth in the decentralized finance ecosystem, marked by increased total value locked and price. Despite this positive outlook, investors are attracted...

Bitcoin dominance threatens ‘likely top’ despite BTC price eyeing $45K

Bitcoin analysis suggests that all may not be well for BTC price strength as altcoins make their move. Markets News Join us on social networks Bitcoin (BTC) risks...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo