Bitcoin heeft bodem nog niet bereikt, aldus fondsbeheerder

Mark Mobius, mede-oprichter van Mobius Capital Partners, zegt dat de bitcoin koers zijn bodem nog niet heeft bereikt tijdens deze een langdurige neerwaartse trend.

Aandelen volgen bitcoin

Volgens een nieuw artikel van Bloomberg zegt de belegger dat digitale activa dienen als een graadmeter voor het beleggerssentiment en de neiging hebben om te correleren met aandelen. Alleen is zijn gedachte tegenstrijdig met het gros van de beleggers. Velen denken namelijk dat bitcoin het sentiment volgt van de aandelenmarkten, maar Mobius heeft een cursus omdenken gevolgd.

“Cryptocurrency’s zijn een maatstaf voor het beleggerssentiment. Bitcoin daalt, de volgende dag daalt de Dow Jones. Dat is het patroon dat je krijgt. Dat laat zien dat bitcoin een leidende indicator is.”

Koop laag

Mobius zegt ook dat hij gelooft dat het juiste moment om aandelen te kopen, is wanneer het beleggerssentiment laag is nadat zowel institutionele als detailhandelaren zware verliezen hebben geleden en “de handdoek in de ring gooien”. Ofwel, koop laag in.

Bodem komt juist door bitcoiners

Daarnaast is Mobius ook te spreken over het gedrag van bitcoiners, maar denkt hij dat zij ook verantwoordelijk zijn voor verdere dalingen.

“Zolang handelaren nog steeds praten over kopen op dips, betekent dit dat er een gevoel van hoop is. Dat betekent ook dat we de bodem van een bearmarkt niet hebben bereikt.”

Zakt bitcoin naar 10.000 dollar?

Mobius voorspelde vorige maand dat bitcoin zou kunnen afzakken naar 20 duizend dollar, er een kort herstel zou plaatsvinden voordat de koers naar 10 duizend dollar kan gaan.

Vooralsnog zijn de eerste twee delen uitgekomen. Bitcoin wordt nu verhandeld rond de 20 duizend dollar en is iets gestuiterd. Nu maar hopen dat het laatste deel geen realiteit wordt.

Vorige week was Moody te gast bij CNBC om te praten over de correlatie tussen de aandelenmarkt en bitcoin. Tot verbazing van de interviewer verklaarde de belegger dat bitcoin een leidende indicator is en dat aandelen de bewegingen kort daarop volgen.

Correlatie tussen aandelen en bitcoin

Van 2009 tot eind 2010 bleek het gebrek aan correlatie van bitcoin met de bredere economie een zegen te zijn. Het fungeerde als een toevluchtsoord voor beleggers die geïnteresseerd waren in een activaklasse die onafhankelijk was van de onrust op de aandelenmarkten. Destijds moesten de markten nog herstellen van de crash die de hypotheekcrisis veroorzaakte.

In de loop der jaren zie je dat steeds meer institutionele investeerders en consumenten in bitcoin stappen. Dit heeft ervoor gezorgd dat sinds 2017 er sprake is van correlatie tussen aandelen en cryptocurrency.

All Dutch and English crypto news!

TUSD Receives Endorsement from Data Analysis Firm CryptoQuant

Singapore, Singapore, 13th August, 2022, Chainwire TUSD has been endorsed by CryptoQuant, a data analysis firm for cryptocurrencies, ranking in the top eight in the stablecoin...

Metaverse still not ready for virtual weddings and legal proceedings

As the global Web3 ecosystem continued to evolve at a staggering pace, so have the various use cases associated with this niche. In a striking...

Miljardair: ‘Virtueel landgoed is de domste shit ooit’

Bij elke vorm van innovatie en ontwikkeling zijn er mensen die er het nut niet van inzien. Dit gebeurt nu ook bij de verkoop van...

Celsius Network is bankrupt, so why is CEL price up 4,000% in two months?

Crypto lending platform Celsius Network has an approximately $1.2 billion gap in its balance sheet, with most liabilities owed to its users. In addition, the...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo