Bitcoin-fonds aangevraagd door Wells Fargo

Een van de oudste banken in de Verenigde Staten, Wells Fargo, heeft een nieuw gepoold investeringsfonds geregistreerd. Hiermee biedt de bank indirecte blootstelling aan Bitcoin (BTC) aan zijn vermogende klanten. De aanvraag van een ” Notice of Exempt Offering of Securities” van Wells Fargo’s staat ook bekend als een Form D bij de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten.

De aanvraag onthult dat het fonds “FS NYDIG BITCOIN FUND I” wordt genoemd. De naam weerspiegelt het feit dat het wordt opgericht als een commanditaire vennootschap met beleggingsdienstverlener NYDIG en alternatieve vermogensbeheerder FS Investments. Wells Fargo Clearing Services zal plaatsing- en servicevergoedingen ontvangen voor alle klanten die het naar het fonds verwijst, volgens de kennisgeving.

Ook laat de kennisgeving zien dat de eerste verkoop van het fonds nog moet plaatsvinden en dat Wells Fargo verwacht dat het aanbod meer dan een jaar zal duren. New York Digital Investment Group of NYDIG, is eigendom van Stone Ridge Asset Management. Deze heeft een op Bitcoin gerichte investeringsstrategie gevolgd met indirecte blootstelling en het doen van directe Bitcoin-aankopen via NYDIG.

Deze zomer werkt NYDIG ook samen met JPMorgan Chase aan een nieuw Bitcoin-fonds. Dit is slechts een van de zes cryptofondsen van de megabank, waarmee het crypto-exposure aan verschillende klanten heeft aangeboden. De groeiende populariteit van de activaklasse op Wall Street, met onder meer Goldman Sachs, BNY Mellon, JPMorgan Chase en Morgan Stanley, wordt weerspiegeld met de spil van Wells Fargo naar crypto.

Darrell Cronk, president van Wells Fargo Investment Institute, vertelde in mei aan verslaggevers dat de instelling nu oordeelt dat de cryptocurrency-ruimte een evolutie en rijping van zijn ontwikkeling heeft bereikt. Daarom kan het nu een levensvatbaar belegbaar bezit zijn, volgens Cronk. En Wells Fargo is sindsdien begonnen met het aanbieden van blootstelling aan zijn vermogende klanten.

Terwijl het hoofd van de real-assetstrategie van het instituut nog in december 2020 had gesuggereerd dat het weinig interesse had in crypto.

Het bericht Bitcoin-fonds aangevraagd door Wells Fargo verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo