Bitcoin ETF aangevraagd door Global X, het is wachten op miljarden dollars

Het in New-York gevestigde Global X Digital Assets heeft bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een verzoek om goedkeuring ingediend voor de lancering van een Bitcoin ETF. Het is de zoveelste grote partij die dit langverwachte Bitcoin beleggingsproduct probeert te lanceren in wat inmiddels op een ware race begint te lijken. Veel bitcoiners hebben hoge verwachtingen van een Amerikaanse Bitcoin ETF, aangezien de markt in dat land enorm is.

Ter illustratie: de Canadese Bitcoin Purpose ETF haalde in de eerste maanden meer dan 20.000 bitcoin op en de Amerikaanse markt is ongeveer een factor 20 groter dan de Canadese. De toelating van een ETF in de Verenigde Staten kan betekenen dat er op korte termijn miljarden richting bitcoin kunnen stromen. Een ontwikkeling waar de meeste bitcoiners uiteraard geen nee tegen zeggen. Zeker niet na de markt waar we de afgelopen maanden in hebben gezeten.

Het grote BNY Mellon als de administrator van de ETF

Global X Digital Assets werkt samen met het grote Bank of New York Mellon om de Bitcoin ETF te beheren. Volgens de bij de SEC ingediende aanvraag is het doel van het fonds om “een reflectie van de bitcoin koers te zijn minus de kosten die het fonds maakt om te opereren. Het fonds moet geen reflectie worden van een index.” Bitcoin en alleen bitcoin wordt dus de onderliggende asset waar investeerders via het fonds in kunnen beleggen.

Global X gaat van een geautoriseerde beheerder gebruikmaken om de bitcoin vast te houden. Wat betekent dat ze niet zelf het beheer, de aankoop en de verkoop van bitcoin op zich zullen nemen. Met de aanvraag van Global X liggen er inmiddels bijna 15 aanvragen bij de SEC die wachten op goedkeuring.

Het kan dan ook niet lang meer duren voordat er groen licht wordt gegeven aan de eerste Amerikaanse Bitcoin ETF. Zeker niet aangezien er in veel andere landen ter wereld al een Bitcoin ETF gelanceerd is en Amerikanen er niet van houden om als laatste op een feestje te arriveren. Hoe eerder een ze een Bitcoin ETF goedkeuren, hoe meer geld er uiteindelijk in het land zal blijven en mogelijk zelfs richting het land zal toetrekken.

Amerikaanse ETF mogelijk pas in 2022

Niet iedereen is ervan overtuigd dat de vele aanvragen die momenteel bij de SEC liggen betekenen dat het zeker is dat we dit jaar een Amerikaanse Bitcoin ETF gaan zien. Greg King van Osprey Funds verwacht dat het nog weleens tot 2022 kan duren voordat de Amerikaanse toezichthouder een Bitcoin ETF goedkeurt.

Volgens King heeft de SEC momenteel zoveel grote vraagstukken op hun bord liggen, dat een Bitcoin ETF niet hoog op de prioriteitenlijst staat. Met de aanstelling van Gary Gensler als nieuwe voorzitter van de SEC was er, gezien zijn bitcoin-achtergrond, even hoop vanuit de gemeenschap, maar tot dusverre heeft hij dat nog niet waargemaakt.

Volgens King is het hoge aantal aanvragen voor een Bitcoin ETF ook gedeeltelijk verantwoordelijk geweest voor de bull run die we in 2021 doormaakten. Het uitblijven van een positieve beslissing en een groen licht voor het lanceren van één van de fondsen ziet hij dan ook als een reden voor het inzakken van de koers.

The post Bitcoin ETF aangevraagd door Global X, het is wachten op miljarden dollars appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo