Bitcoin en Ethereum analyse: alle records worden weer verbroken

Als een raket knalde de prijs gistermiddag omhoog. De periode daarvoor werden er al weerstanden doorbroken, er kwamen steeds meer positieve signalen en de solid rocket booster, de motor die bij een raket voor extra stuwkracht zorgt, kon z’n werk goed doen. De raket begon te trillen en de motoren bulderen.

De prijs steeg in korte tijd zo’n 5% en de oude all-time high werd doorboord. Bitcoin bevond zich in de nieuwe wereld. Er werd geklapt, de wereld juichte. Een nieuw hoogtepunt van 66.685 dollar is een feit. En toen werd het stil.

Pas op de plaats

Dat de dampkring beneden je ligt, betekent niet dat de zwaartekracht geen vat meer op je hebt. De bitcoin koers staat ondertussen bijna 4% onder het nieuwe hoogtepunt, hetgeen niet per se negatief is. Enige afkoeling de komende dagen zou een welkome ontwikkeling zijn na de zeer steile opgaande beweging. De prijs is immers vanaf eind september zo’n 60% gestegen!

Volume daalt

Hoewel het nog maar donderdag is kijken we even naar de weekchart (de grafiek waarin elke kaars (candle) voor 1 week staat met een prijs in dollars). Dat ziet er positief uit. Voor een verder bullish sentiment zou het goed zijn als de groene kaars boven de -inmiddels oude- All Time High van afgelopen 14 april, namelijk 64.840 dollar, sluit. Dan is er op deze chart officieel een nieuwe piek.

Een kleine verstoring in deze groene grafiek is het volume; die liep tijdens de spurt vanaf het derde kwartaal van vorig jaar op, maar nu loopt hij juist af. De raket heeft natuurlijk voldoende brandstof nodig en dat is juist wat er afneemt.

Bron: Tradingview

Naar beneden kijkend

Op de dagchart bieden een aantal lijnen houvast. Hier staat elke kaars (candle) voor één dag met een prijs in dollars. De groene lijn ligt op het oude hoogtepunt en dat is een psychische grens. Het zou prettig zijn als de prijs daar boven blijft. Mocht het niet lukken, dan biedt de steile, zwarte opwaartse lijn misschien steun.

Dat heeft deze lijn al zo’n zes keer gedaan dus het vertrouwen is er. Mocht het echter niet lukken, dan kan de bovenkant van het grijze opwaartse kanaal steun bieden. Daarna kunnen we nog kijken naar de onderkant van dit kanaal. Dat is een vrij negatief scenario want dat zou een daling van 28 procent betekenen, toch is bij de bitcoin menig keer gebleken dat het mogelijk is.

Bron: Tradingview

Naar boven

Er zijn niet alleen positieve ontwikkelingen in landen die wij als ‘arm’ of ‘minder ontwikkeld’ bestempelen, de goedkeuring van de eerste ETF (Exchange Traded Funds) in de Verenigde Staten was een solid boost en ook in Canada, Australië en zelfs Rusland zijn er steeds meer institutionele partijen direct, of indirect met Bitcoin en andere cryptocurrency’s bezig.

Ook de herstructurering van de miners vanuit China naar andere landen lijkt een positief effect te hebben. De kans is momenteel groot dat de dipjes die nu ontstaan gelijk opgekocht worden en dat na een (korte) rustige periode het pad naar boven weer ingezet kan worden.

Kan Ethereum volgen?

Als bitcoin goud is, dan is Ethereum zilver. De koers van Ethereum liep op Bitcoin een beetje achter de afgelopen tijd, maar lijkt dan nu in te willen halen. Hoewel er een tijdje een neerwaartse trend was te zien, lijkt die gisteren doorbroken. De versnelling was ook sterker dan die van de Bitcoin en op het moment van schrijven lijkt het een belangrijke zone doorbroken te worden.

Terwijl de ene raket al in de ruimte zweeft probeert deze raket er nog te geraken. Alle ogen nu gericht op Ethereum! Ik ben benieuwd of de solid rocket booster zijn werk doet en ook deze raket naar ongekende hoogte stuwt.

Bron: Tradingview

The post Bitcoin en Ethereum analyse: alle records worden weer verbroken appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo