Bitcoin en cryptocurrency zijn niet hetzelfde, benadrukt analist Deutsche Bank

Marion Laboure van Deutsche Bank zegt dat bitcoin fundamenteel anders is dan alle andere cryptocurrency’s. Ook denkt ze dat het een kwestie van tijd is voordat er nieuwe regels en wetten worden geïmplementeerd.

Ze was te gast tijdens een segment op de Amerikaanse nieuwszender CNBC om haar kijk op cryptocurrency’s te geven en wat context te schetsen over de dalende koersen. Laboure is naast senior analist bij Deutsche Bank Research, ook de schrijfster van ‘Democratizing Finance.’

Terra zal voor meer regelgeving zorgen

Ze begon met een kort pleidooi voor meer regulering in cryptocurrency, dit is nodig om te voorkomen dat er meer instortingen zoals het Terra ecosysteem zullen plaatsvinden. Bitcoin heeft deze regulering niet nodig, maar er zijn veel andere, nieuwere cryptocurrency’s die het knap lastig kunnen maken voor investeerders.

“Ik denk dat we absoluut regulering nodig hebben, aangezien je ziet dat financiële geletterdheid vrij laag is, zelfs in geavanceerde economieën hebben we meer gegevens nodig en er is duidelijk een gebrek aan data over cryptocurrency’s.”

Bitcoin is anders dan cryptocurrency

Laboure erkent dan ook dat bitcoin en andere, nieuwere cryptocurrency’s niet hetzelfde zijn:

“Ik denk dat wat er onlangs is gebeurd, waarschijnlijk een goede herinnering is dat niet alle cryptocurrency’s hetzelfde zijn. Sommige zijn erg nieuw, ook erg riskant en ze zijn heel verschillend, dus we moeten Bitcoin, die de oudste en de grootste is als het gaat om marktkapitalisatie, niet vergelijken met recentere cryptocurrency.”

Koersen gaan op en neer

Daarnaast wees Laboure erop dat de markt de afgelopen maanden en jaren een aanzienlijke mate van volatiliteit heeft gekend, en ze benadrukte dat deze volatiliteit niet snel zal verdwijnen. Volatiliteit is in dit geval een duur woord voor koersen die in elkaar donderen.

Later in het gesprek kwam ze weer terug op haar wens voor meer regulering. Ze verwacht namelijk dat regulering zal zorgen voor een bredere, algemene acceptatie waardoor de liquide middelen zullen stijgen. Wederom duur taalgebruik om te zeggen dat duidelijke regelgeving ervoor zorgt dat meer investeerders naar crypto zullen kijken.

Bitcoin is schaars

Een van de belangrijkste kenmerken is het beperkte aanbod van bitcoin. Koppel dit aan een voorspelbaar uitgavepatroon van nieuwe BTC’s en je hebt bijna alle ingrediënten voor een stijgende koers.

“In het geval van Bitcoin hebben we een beperkt aanbod, meer dan 90% van de Bitcoin is al in omloop en als je een vast aanbod hebt met toenemende vraag, stijgen de prijzen, zoals we vorig jaar hebben gezien. Een andere factor waar we naar kunnen kijken, is regulering. Dus regelgeving komt eraan, dus we kunnen een bredere crypto-adoptie hebben in de toekomst.”

All Dutch and English crypto news!

How low can Ethereum price drop versus Bitcoin amid the DeFi contagion?

Ethereum's native token Ether (ETH) has declined by more than 35% against Bitcoin (BTC) since December 2021 with a potential to decline further in the...

6 Questions for Daniel Yan of Matrixport

We ask the buidlers in the blockchain and cryptocurrency sector for their thoughts on the industry… and throw in a few random zingers to keep...

Small-time investors achieve the 1 BTC dream as Bitcoin holds $20k range

Ever since early Bitcoin (BTC) investors woke up millionaires as the ecosystem gained tremendous popularity alongside the mainstreaming of the internet, investors across the globe...

Nifty News: Yuga Labs breaks silence, X2Y2 outpaces OpenSea and more…

Yuga Labs has finally broken its silence over the conspiracy theory that alleges the team embedded alt-right and Nazi memes/imagery into the artwork and branding...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo