Bitcoin en crypto niet schuldig aan faillissement Signature Bank uit New York

Op 12 maart moest Signature Bank hun deuren sluiten. Ja, ze hadden wat blootstelling aan de crypto-industrie, maar het faillissement lijkt niet te komen door digitale munten.

‘Het is een verkeerde aanname dat het falen van Signature Bank verband hield met crypto,’ zei hoofdinspecteur Adrienne Harris. Dit zei ze tijdens haar getuigenis voor het panel van de House Financial Services Committee over digitale activa, financiële technologie en inclusie.

Fondsen en groothandel, niet crypto

Volgens Harris waren het vooral fiduciaire trusts en de voedselgroothandel die hun geld van de bank haalden tijdens een paniek vorige maand na de ineenstorting van Silicon Valley Bank.

‘Dus het is natuurlijk jammer dat er een run op de bank was,’ zei Harris. ‘Maar het is niet zo dat de val van Signature gerelateerd was aan crypto.’

Signature Bank was een Amerikaanse commerciële bank met hoofdkantoor in New York City en met 40 kantoren voor particuliere klanten in verschillende staten.

Slechts 20% van 20% bestond uit crypto

Maxine Waters, de belangrijkste democraat in het House Financial Services Committee, ondervroeg Harris aan hoe ze kon zeggen dat cryptocurrency geen rol speelde bij de plotselinge ineenstorting van de grote regionale bank.

Harris antwoordde dat ongeveer 20% van de deposito’s van Signature de bank verliet op de avond dat Silicon Valley Bank faalde, maar dat slechts 20% van die 20% cryptogerelateerde deposito’s waren. ‘De rest waren normale commerciële klanten met onverzekerde deposito’s die de bank verlieten, en dus zagen we de ineenstorting niet als gevolg van crypto-deposito’s en hun instabiliteit,’ zei Harris.

Vanwege crypto werd bank te vroeg gesloten

De New Yorkse toezichthouder kondigde de sluiting van de bank twee dagen na het faillissement van Silicon Valley Bank aan. Het idee was om hiermee de activiteiten door de Federal Deposit Insurance Corp., een federale banktoezichthouder, te stimuleren.

De getuigenis was voor dezelfde commissie die voormalig Rep. Barney Frank, een bestuurslid van Signature Bank, vroeger voorzat. Frank uitte kritiek op de NYDFS omdat hij vond dat de bank gedwongen werd om te vroeg failliet te gaan, alleen maar vanwege betrokkenheid bij de crypto-industrie.

Crypto betaalnetwerk

Naast het aanhouden van deposito’s van bedrijven die verband houden met crypto, beheerde Signature ook een crypto-georiënteerd betalingsnetwerk genaamd Signet. Martin Gruenberg, de voorzitter van de FDIC, zei vorige maand dat ze Signet probeerden te verkopen om in te krimpen.

De toezichthouder heeft ook geprobeerd alle deposito’s naar andere banken over te hevelen om verstoring van klanten te voorkomen.

All Dutch and English crypto news!

Warren’s alleged work with short-seller shows anti-crypto army heating up

What do progressive Democrats, Republican national security hawks and Wall Street traders have in common? They are all apparently enlisting in United States Senator Elizabeth...

Musk’s alleged price manipulation, the Satoshi AI chatbot and more: Hodler’s Digest, May 28 – June 3

Top Stories This Week Dogecoin investors accuse Elon Musk of insider trading in amended class-action lawsuit A group of Dogecoin investors has requested leave to amend a...

Atomic Wallet exploited, users report loss of entire portfolios

Atomic Wallet has been apparently exploited, with users on Twitter reporting complete losses of their crypto portfolios. Atomic is a noncustodial-decentralized wallet, meaning users are...

Rapid growth in DeFi-focused Ethereum liquid staking derivatives platforms raises eyebrows

Ether's (ETH) DeFi activity has declined in the bear market and the sector faces further competition from Ethereum's annual staking reward of 4%, according to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo