Bitcoin boven goud ondersteund door miljardairs, echter zeggen sommigen dat Ethereum nog beter is

Twee bekende miljardairs sprongen in de verdediging van Bitcoin na de recente opmerkingen van CEO van JPMorgan, Jamie Dimon. Hij merkte op dat Bitcoin (BTC) waardeloos is. Toch zeggen beide miljardairs dat Ether (ETH) nog meer wenselijke eigenschappen heeft. Barry Sternlicht zei tijdens een interview met CNBC’s Squawk Box op woensdag dat goud eigenlijk waardeloos was.

Bovendien zegt hij dat hij Bitcoin vasthoudt omdat elke regering op het westelijk halfrond eindeloze hoeveelheden van geld drukt. Barry Sternlicht is een medeoprichter van Starwood Capital Group. Sternlicht staat bekend om zijn investeringen in de vastgoedmarkt via Starwood Capital Group en heeft naar schatting een vermogen van ongeveer $ 4,4 miljard.

Naar verluidt heeft de beleggingsonderneming voor ongeveer $ 95 miljard aan activa onder beheer (AUM) en werd in 1991 opgericht. Over Dimons herhaalde scepsis over het feit dat BTC waardeloos zou zijn, werd aan Sternlicht gevraagd naar zijn mening. Sternlicht gaf aan dat hij goud ook een beetje waardeloos vindt en zilver ook. Hierbij bedoelt hij dat deze edele metalen enkele industriële toepassingen hebben, maar dat ze van ondergeschikt belang zijn.

Sternlicht legde uit dat de reden dat hij Bitcoin bezit, is omdat de Amerikaanse regering en elke regering op het westelijk halfrond altijd geld zal blijven drukken. De eigenaar van Dallas Mavericks, Mark Cuban, herhaalde soortgelijke gevoelens toen hij woensdag sprak met CNBC’s Make It. Cuban heeft een nettowaarde van $ 4,3 miljard en hij zei dat BTC beter is dan goud.

Daarna gaf hij aan dat Ether het meest voordeel heeft als investering, naar zijn mening. Sternlicht kwalificeerde zijn steun voor Bitcoin ook met lof voor Ether, ondanks hij de voorkeur gaf aan BTC boven goud. Hij vindt Bitcoin een domme munt dat geen ander doel heeft dan waarde opslag. En hij zei dat het waanzinnig volatiel is. Dus bezit hij een beetje Ether wat hij een programmeerbare Bitcoin vindt.

En er zijn talloze andere coins die op het systeem van Ether zijn gebouwd, legde Sternlicht uit. Hij voegde eraan toe erg geïnteresseerd geraakt te zijn in blockchain-technologie als geheel en in het digitale grootboek dat alles gaat veranderen. Hij gaf aan dat we waarschijnlijk in één zitten. Echter, niet elke miljardair zit aan boord van de cryptotrein.

De voorzitter van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock ($ 9,4 biljoen AUM), Larry Fink, verklaarde dat hij waarschijnlijk meer aan de kant staat van Jamie Dimon. Fink zei geen student van Bitcoin te zijn en waar het naartoe gaat. Hij kan dus niet vertellen of het $ 80K of $ 0 gaat worden. Echter, hij gelooft wel dat er een grote rol is weggelegd voor een gedigitaliseerde valuta.

Het bericht Bitcoin boven goud ondersteund door miljardairs, echter zeggen sommigen dat Ethereum nog beter is verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo