Bitcoin analyse: waarom deze maandelijkse candle belangrijk is

Bitcoin gedraagt zich een beetje wispelturig op de huidige support. Net op de momenten dat de munt er onder lijkt te zakken, zijn er kopers die de prijs weer terug drukken. Dit gebeurt op hele kleine timeframes, dus het is niet heel erg betrouwbaar, maar op het grote plaatje is te zien dat dit wel belangrijk is. Hiervoor moet bitcoin het maar liefst 12 dagen volhouden, maar daar komen we zo op terug.

Wat zijn timeframes?

Om te beginnen een kleine uitleg over timeframes. In onderstaande grafiek is de 15 minuten grafiek te zien van bitcoin tegenover de dollar. Als je denkt; wat is dat paarse vlak? Daar komen we zometeen ook op terug.

In deze grafiek zien we de koers van bitcoin tegenover de dollar, waarbij elke candle 15 minuten is. Om dat 15 minuten een kleine tijdsperiode is, noemt men dit ook wel kleine timeframes. Deze zijn handig voor mensen die heel kort handelen; daytraders bijvoorbeeld. Maar de lange termijn investeerders zullen niet zo veel hebben aan deze grafiek.

Als je op de lange termijn handelt, is het beter om de allergrootste timeframes te bekijken. In plaats van een 15 minuten chart pak je dan een maandelijkse grafiek erbij (zie onderstaande afbeelding). In die grafiek is elke candle een hele maand, en dat noemt men een groot timeframe.

De paarse support

Vanaf hier wordt de paarse zone duidelijk; het is namelijk de support van de maandelijkse (en wekelijkse grafiek). De koers van bitcoin kan wel elk kwartier alle kanten opschieten, maar het sluiten van deze candles zegt vele malen meer dan die kleine timeframes.

Zoals je kan zien is bitcoin al door deze support heen geprikt. Dat hoeft niet erg te zijn, want een candle kan daar onder schieten en meteen weer terugkrabbelen. Dat lijkt bitcoin op dit moment te doen, maar we moeten niet te vroeg juichen.

Nog 12 dagen

Als de candle onder de zone sluit (28.800 dollar), is het niet gek als bitcoin daarna richting de 20.000 dollar gaat – zoals omschreven in deze analyse. Het spant er dus om. Mocht bitcoin erboven sluiten, dan krijgen we weer iets meer ademruimte. Het duurt nog 12 dagen voordat de huidige candle sluit en we aan de candle van juni beginnen.

Voor nu kunnen we dus alleen maar duimen, maar mocht de koers het begeven op deze grote timeframes, dan is dit leidend voor het vervolg op de lange termijn. Het is op dit moment gelukkig nog positief, maar bitcoin zou bitcoin niet zijn als dat makkelijk omslaat.

All Dutch and English crypto news!

How low can Ethereum price drop versus Bitcoin amid the DeFi contagion?

Ethereum's native token Ether (ETH) has declined by more than 35% against Bitcoin (BTC) since December 2021 with a potential to decline further in the...

6 Questions for Daniel Yan of Matrixport

We ask the buidlers in the blockchain and cryptocurrency sector for their thoughts on the industry… and throw in a few random zingers to keep...

Small-time investors achieve the 1 BTC dream as Bitcoin holds $20k range

Ever since early Bitcoin (BTC) investors woke up millionaires as the ecosystem gained tremendous popularity alongside the mainstreaming of the internet, investors across the globe...

Nifty News: Yuga Labs breaks silence, X2Y2 outpaces OpenSea and more…

Yuga Labs has finally broken its silence over the conspiracy theory that alleges the team embedded alt-right and Nazi memes/imagery into the artwork and branding...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo