Bitcoin analyse: veel bearish signalen, maar toch een stijging?

De afgelopen dagen liet de grafiek van de grootste cryptomunt niet veel bijzondere prijsactie zien. De koers beweegt nog altijd zijwaarts en maakt zich op voor het kiezen van een richting. Er zijn signalen die erop wijzen dat de koers naar beneden zou kunnen gaan, zoals de dubbele top op de dagelijkse grafiek en het feit dat we afnemend volume zien bij opwaartse beweging (steeds minder mensen kopen Bitcoin bij een steeds hogere koers).

Toch is het belangrijk om beide kanten te overwegen en de mogelijkheid te bespreken dat de koers door blijft stijgen. In de analyse van vandaag bespreken we dit scenario en richten we ons op belangrijke prijsniveaus die in de toekomst bepalend zullen zijn.

Welke weerstanden zijn belangrijk?

Om de opwaartse trend voort te zetten, moet de rode weerstandsbox worden doorbroken. Zoals je in de grafiek hieronder ziet, beweegt de koers al meer dan twee weken rond dit prijsniveau. Het lukt echter maar niet om boven de box te komen. De weerstand is te groot en de koers staat klaar om een stapje terug te doen en de ondersteuning van de 21.500 dollar (groene lijn) te testen.

Graphical user interface, chart Description automatically generated BTC/USD 1D

Een daling lijkt het meest waarschijnlijk. Wanneer je een blik op Twitter werpt, zie je al snel dat het merendeel van de mensen ook overtuigd is van deze richting. Als we iets geleerd hebben in de afgelopen tijd, is het wel dat de koers vaak voor verrassingen zorgt door in de meest onverwachte richting te gaan. Zal dit nu ook het geval zijn?

Bij een stijging zal de rode box opnieuw getest worden. Mocht er opnieuw een afwijzing plaatsvinden, dan zal de koers hoogstwaarschijnlijk toch een neerwaartse trend inzetten. Bij het doorbreken van de weerstand op meerdere tijdframes kan de koers nog veel hoger stijgen en de weerstand rond de 28.650 dollar gaan testen. 

Waarom op meerdere tijdframes?

Stel, de koers doorbreekt de weerstand op de 1-uurs grafiek, daalt vervolgens en sluit de 4-uurs candle weer onder deze weerstand, dan was het doorbreken van de weerstand slechts een vals alarm, bekend als een ‘fake-out’. Vanwege deze reden is het goed om pas van een doorbraak te spreken als dit bevestigd is op minimaal de 4-uurs en bij voorkeur ook op de dagelijkse grafiek.  

Welke indicator komt Bitcoin tegen bij een verdere stijging?

Bij een 2.000 dollar stijging van de koers, zal de Bitcoin koers een belangrijke indicator tegenkomen. Het gaat hierbij om de 200 Week SMA. Dit is een indicator die de afgelopen 200 weekkoersen bij elkaar optelt en het gemiddelde neemt. Hierbij ontstaat een lijn. 

Chart, line chart Description automatically generatedBTC/USD 1D

Deze lijn heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de bekendste cryptomunt. In het verleden heeft de koers regelmatig grote steun gehad van deze lijn. Zoals je misschien weet, verandert een belangrijke ondersteuning vaak in een grote weerstand als de koers onder het prijsniveau is gekomen. Nu Bitcoin onder deze indicator beweegt, zal het daarom zeker geen makkelijke opgave worden om hierboven te komen. 

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

SEC opent aanval op Coinbase, Justin Sun, Jake Paul en Lindsay Lohan

De Amerikaanse financiële waakhond SEC schiet met hagel. Er lopen al een aantal rechtszaken tegen de crypto-industrie en daar komen er twee bij. Coinbase vanwege...

Bitcoin fails at $29k – will the Fed meeting’s outcome trigger a selloff?

The Federal Reserve hiked the funds rate by 25bp Bitcoin moved ahead of the decision and found resistance at $29k An inverse head and shoulders' neckline might...

Chainalysis breaks down how scammers adapt during the bear market

While scammers can also feel the chill of the crypto winter as scam revenue drops by 46%, some continue to adapt and thrive despite the...

Paris Blockchain Week 2023: Second day of the summit kicks off

Paris Blockchain Week (PBW) kicked off its fourth year as one of the world's largest conferences tackling all things blockchain, crypto and Web3. The event...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo