Bitcoin analyse: vandaag en morgen belangrijke vergaderingen centrale banken Amerika, Europa, Japan en Engeland

De prijs van bitcoin heeft zich wel eens van een betere kant laten zien. Naar beneden toe blijken de vloeren te zwak en naar boven toe zijn de weerstanden te sterk. Het resultaat is dat de trend, die al dalende is vanaf begin november, nog steeds stand houdt. Ook wordt het bearish patroon van een falling wedge zichtbaar. Zijn de stieren sterk genoeg om een verdere daling om te draaien naar een positief scenario?

Vergadering centrale banken

Het negatieve sentiment lijkt te worden gestuurd door enkele vergaderingen die op de agenda van de centrale banken staan. De komende vergadering van de Fed in de Verenigde Staten is gepland op 14 en 15 december. Er zal naar verwachting besproken worden hoe obligatie-aankopen sneller afgebouwd kunnen worden en, daaraan gekoppeld, of de rente sneller verhoogd kan worden.

Beleggers zullen o.a. de nieuwe renteprognoses nauwlettend in de gaten houden. In totaal zijn er deze week 17 centrale-bankvergaderingen, waaronder dus de Fed, maar ook de Bank of England (BOE), Europese Centrale Bank (ECB) en Bank of Japan (BOJ).

1-dag grafiek

Hierbij de grafiek waarin elke candle staat voor 1 dag met de bitcoin koers in dollars. De grote blauwe opwaartse zone werd rond 9 november de pas afgesneden door de smallere neerwaartse zone. Ook is de Fibonacci retracement tool ingetekend (van de all-time high op 10 november tot de low op 4 december). Als laatste zien we onderaan de RSI: een momentum-indicator die geschaald is tussen de 0 en 100.

De RSI heeft het ‘oversold’-gebied (30) aangetikt en is daarna iets omhoog gegaan. De laatste keer dat de lijn in dit gebied kwam is 23 mei. Het kan een teken zijn dat de prijs een bodem heeft bereikt. We kunnen daar meer over zien in de 8-uur grafiek.

8-uur grafiek

Op de grafiek waarin elke candle staat voor 8 uur zijn twee zwarte lijnen toegevoegd. Ze geven aan dat bitcoin koers omlaag gaat, terwijl de lijn van de RSI een opwaartse beweging laat zien. Dat wordt een bullish divergentie genoemd dat versterkt de gedachte dat de bodem is bereikt.

Het moment van schrijven (10.30 uur) is exact het moment om dit patroon meer kracht bij te zetten. Groene candles en een stijgend volume; dat willen we zien. Mocht dat niet gebeuren dan zou een iets negatiever scenario kunnen gaan afspelen.

1-uur grafiek

We zoomen nog iets in: in deze grafiek staat elke candle voor 1 uur en naast de neerwaartse (blauwe) zone zullen velen een falling wedge gaan herkennen. Hier getekend met zwarte lijnen.

Bij een falling wedge-patroon is de kans dat de prijs naar beneden uitbreekt groter dan de kans dat de prijs naar boven uitbreekt. Ook zien we in volume nog niet echt een significante verhoging. Het doorbreken van de onderste zwarte lijn zou een trigger voor verdere daling kunnen zijn. Daaronder ligt als volgende vloer de onderkant van het blauwe kanaal.

Zijn er lichtpuntjes?

Wel, er heerst een afwachtende-negatieve sfeer. Dat zorgt ervoor dat bepaalde vloeren niet houden en dat zorgt weer voor bearish prijsacties. De kans dat het 42.000 dollar (ongeveer 37.100 euro) level weer getest gaat worden is daardoor groot.

Maar, als er verkocht wordt omdat men denkt dat de banken met nieuws zullen komen dat negatief kan uitpakken voor cryptocurrency’s, dan wordt het nieuws steeds meer verwerkt in de prijs. Dus… met wat voor nieuws er deze dagen naar aanleiding van de vergaderingen naar buiten zal komen; het zal enkel onzekerheid wegnemen en dat heeft over het algemeen een positief effect op de prijs. Nog even doorbijten dus.

The post Bitcoin analyse: vandaag en morgen belangrijke vergaderingen centrale banken Amerika, Europa, Japan en Engeland appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo