Bitcoin analyse: twee positieve indicatoren

Bitcoin maakt het wel heel spannend de afgelopen dagen. De angst zat er goed in toen we van 50.000 euro naar 38.000 zakte. Na een korte periode stil te blijven, lijkt bitcoin weer gas te willen geven.

Korte termijn

Op de korte termijn ziet het er prima uit. Bitcoin zit tegen de gele zone aan te duwen en lijkt het te willen breken. Als dat niet in één keer lukt, kan zich een prima patroontje vormen: een ascending triangle.

Ascending triangle

Een ascending triangle (oplopende driehoek) is een teken dat er op één punt heel veel verkocht wordt (zie de gele zone), maar dat de prijs wel omhoog wordt gedrukt. Dit laatste kan bevestigd worden met een derde bounce op de blauwe lijn. Wanneer een lijn meerdere keren geraakt wordt kan je het namelijk beschouwen als een trendlijn.

Stel bitcoin maakt hier een ascending triangle, wat dan? Het is gewoonlijk bij dit patroon dat de prijs een paar keer tegen de resistance geduwd wordt. Wanneer er geen verkopers meer zijn in de gele zone, dan wordt de prijs omhoog gedrukt. Dit noemen we een break van de triangle.

Het is meestal zo dat de prijs daar ook even terugkomt en de resistance omzet in support. Dit is een hele gezonde manier om te stijgen, omdat niet alles in één keer omhoog kan gaan.

RSI en bullish divergence

Sommigen hebben een bullish divergence al vaker voorbij zien komen, maar voor de mensen die het nog niet snappen; een kleine uitleg.

Wanneer de bitcoin koers omlaag beweegt door lower lows te zetten, is dat een downtrend. Een bullish divergence is een manier om te kunnen zien wanneer de laatste lower low is gezet. Hiervoor gebruik je de indicator genaamd Relative Strenght Index (RSI). Deze is te zien in de roze zone van de chart.

De RSI is een indicator die aangeeft hoe sterk de afgelopen veertien candles waren. Wanneer deze indicator een higher low maakt, terwijl de koers van bitcoin een lower low maakt, noem je dit een bullish divergenge.

Omhoog

Hoe hoger de timeframe van de chart, hoe sterker het signaal. Op dit moment heeft zich een divergence afgespeeld op de 12-uurs chart. Dit betekent dat dit de bodem kan zijn van de huidige daling.

Samen met het patroon wat bitcoin op de 1-uurs chart maakt, is dit een teken om omhoog te gaan. Hopelijk voorgoed.

The post Bitcoin analyse: twee positieve indicatoren appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Sam Bankman-Fried will likely appear in a suit and tie at trial

A federal judge has granted a motion from the legal team for Sam Bankman-Fried (SBF) allowing the former FTX CEO to wear business attire during...

Uniswap Foundation requests $62.37M to fund ecosytem growth

Uniswap Foundation is requesting for $62.37 million to support growth of the Uniswap ecosytem. An on-chain vote on the foundation's proposal will be taken on Wednesday,...

U.S. lawmakers want SEC to ‘immediately’ approve applications for a Spot Bitcoin ETF

Four House Reps. wrote a letter to SEC Chair Gary Gensler on Wednesday. They dubbed Spot Bitcoin ETF "indistinguishable" from Crypto Futures ETF. Bitcoin is still trading...

Hashkey HK opens AVAX trading with $1M portfolio requirement

Hong Kong crypto exchange Hashkey, the first to receive a retail crypto license in the Special Administrative Region (SAR), will open Avalanche (AVAX) trading on...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo