Bitcoin analyse Rational Root: het nooit eerder gepubliceerde HODL-model

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin. Deze week komt The Rational Root met een zéér exclusieve analsye; het HODL-model. Dit is een model wat erop wijst dat bitcoin een historisch buigpunt heeft bereikt. 

Kleine inleidende samenvatting

Er worden in deze analyse wat moeilijke termen gebruikt, maar die worden stuk voor stuk uitgelegd. Tot het volgende tussenkopje volgt een (enigszins moeilijke) samenvatting van het HODL-model:

De illiquid supply (mensen die hun bitcoin niet verplaatsen) wordt groter dan het tempo van de uitgifte van nieuwe bitcoins (mensen die hun nieuwe bitcoin verplaatsen). Toekomstige halvings van bitcoin zullen dit verschil alleen maar vergroten. 

De niet-liquid supply, als percentage van de circulerende bitcoin, zal parabolisch groeien naarmate de digitale schaarste groeit. Als gevolg hiervan zal de illiquid supply tegen 2036 80% van het circulerende aanbod zijn. Laten we verder gaan met de uitleg. 

Wat is de niet-liquid supply? 

Liquidity staat voor de circulerende hoeveelheid bitcoin. Dit kan worden onderverdeeld in drie categorieën: zeer liquid, liquid en niet-liquid supply. Die laatste is het allerbelangrijkste in deze analyse, dus onthoudt het goed: niet-liquid supply.

Korte uitleg: Niet-liquid supply is als iemand meer dan 75% van de bitcoin in handen houdt. Zeer liquid supply is als iemand minder dan 25% in handen houdt. De liquide voorraad zit daar tussenin.

Niet-liquid supply grafiek

De onderstaande grafiek toont de geschiedenis van de niet-liquid supply en de groei van de circulerende bitcoins, met de nadruk op de gemiddelde bitcoin die per dag is toegevoegd bij elke halving. Lezers van deze artikelen kan het bekend voorkomen, en dat klopt! Want onderstaande grafiek hebben we al eens behandeld.

Sinds de derde halving overtreft de groei van de niet-liquid supply voor het eerst in de geschiedenis van bitcoin de groei van de circulerende supply, met een toevoeging van 1.694 bitcoin per dag, vergeleken met 902 bitcoin per dag. 

De groei van de niet-liquide bitcoin voorraad per dag is met 61,48% versneld na de derde halving, ten opzichte van het tweede halving, waarmee een historische macrotrend van afnemende, positieve groei van de niet-liquid supply wordt omgebogen.

Verder lezen?

In de rest van de analyse legt de Root het HODL-model uit met onderbouwing van exclusieve grafieken (én een prijsvoorspelling voor 2028) Wil jij deze ook zien? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

All Dutch and English crypto news!

Global financial regulators will discuss crypto at G7: Report

Central bank governors and finance ministers from the Group of Seven, or G7, are reportedly planning to discuss the regulation of cryptocurrencies. According to a Tuesday...

Cointelegraph Research Terminal launches, home to critical crypto data reports

Cointelegraph - one of the oldest crypto media companies, founded in 2013 - has launched the Cointelegraph Research Terminal. The Research Terminal will be a...

Review: Bots abound in NFT castle-building game League of Kingdoms

With the development of gaming platforms, virtual items have also become a popular method of monetization, but most games store data on private servers, giving...

Madeira ‘embraces’ Bitcoin and how the president met Michael Saylor

The tiny Portuguese island of Madeira has "adopted" Bitcoin (BTC) - but what does that mean? The announcement made during the Bitcoin Miami Conference in...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo