Bitcoin analyse: op rustig tempo aan het herstellen

Bitcoin heeft nog geen grote uitschieters gemaakt na de dump van afgelopen weekend. De munt gaat op rustig tempo naar de 54.000 dollar (47.850 euro). Wat daarna komt, laat bitcoin aan de verbeelding over.

Op kleine timeframes gaat bitcoin nog eventjes naar de 50.000 dollar (44.300 euro). Dit is een zone is waar bitcoin resistance vond na de dip. Nu deze zone is gebroken, is een retest nodig om te zien of bitcoin deze zone accepteert als nieuwe support.

Als deze zone getest is, is 54.000 dollar een realistisch volgende target. Dit heeft te maken met een resistance van eind september, die voorheen als support diende. Mocht dit een support/resistance-flip worden, dan kan bitcoin weer snel terugvallen naar 50.000 dollar, mits hij deze zone houdt.

Het is vooral belangrijk dat bitcoin tijdens deze kleine stijging géén bearish divergence neerzet. Dit is een indicator om een bearish scenario te voorspellen. Je kan een bearish divergence spotten door te kijken naar de Relative Strenght Index (RSI). Dit is een index die aangeeft of er over- of ondergekocht is. Een bearish divergence op de RSI zou er als volgt uitzien:

Wanneer deze index (roze vlak) met zijn de toppen (de highs) afwijkt van de koers, is het een bearisch divergence. Als de koers een higher high maakt, en de RSI van bitcoin een lower high, kan dit betekenen dat we weer terug naar beneden gaan. Dat bitcoin resistance vindt op de plek die eerst als support diende, is niet ondenkbaar.

Bitcoin ondersteboven

Het is goed om af en toe een chart om te draaien. Dit geeft nieuwe inzichten in het maken van een technische analyse. Als we de chart omdraaien ziet bitcoin er mooi uit; higher highs, lower lows. Dit is een slecht teken bij een inverse chart, want dit betekent dat bitcoin eerder zou zakken. Op korte termijn is bitcoin bearish, maar een break van deze trend zou voor een bullish scenario zorgen.

(Hopelijk ben je niet te erg in de war van de omgekeerde chart, we gaan nu weer terug.)

We kunnen weer enigszins bullish worden na een break van 57.600 (51.000 euro). Al helemaal als bitcoin daarna de 60.000 dollar weer kan reclaimen. De zonde rond 60.000 (53.150 euro) is de huidige resistance en tevens een psychologisch belangrijk level.

Zoals je kan zien in onderstaande chart, heeft bitcoin wel een higher low gezet in grote lijnen. Een bullish scenario, zoals getekend met de groene lijn, is hierdoor iets aannemelijker. Grotere timeframes zijn namelijk belangrijker dan kleine.

The post Bitcoin analyse: op rustig tempo aan het herstellen appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Crypto Biz: Kraken offers stock trading as exchanges adapt to changing regulations

Cryptocurrency exchanges are adopting alternative strategies to conduct business in the face of tighter crypto regulatory environments worldwide. Signs are everywhere. Kraken is reportedly moving to offer...

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo