Bitcoin analyse op Hemelvaart, wachten op de NASDAQ

De prijs van bitcoin beweegt al ongeveer twee weken zijwaarts. Zijn er in de grafieken al lichtpuntjes te zien of zit er een verdere daling in het verschiet? Hierbij een korte Hemelvaartsdag-update.

Vrije val bitcoin

Op de onderstaande grafiek is te zien dat de huidige daling is ingezet rond 28 maart. Er werd een falling wedge gevormd, zie de bovenste twee blauwe lijnen. De kans op een uitbraak naar boven is daarbij groter dan naar beneden. Maar bitcoin hield zich niet aan deze statistieken en de daling ging bijna over in een vrije val. Daarbij werd gelijk een belangrijke trendlijn doorboort. 

Na de flinke dip op 12 mei klom de prijs weer op. Maar er zijn geen duidelijke hogere toppen en hogere dalen te zien. Sterker nog; de toppen worden weer steeds lager en de dalen blijven min of meer op hetzelfde niveau. Er verschijnt een nieuw patroon, dat we een descending triangle noemen. Hierbij is de kans op een uitbraak naar beneden groter dan naar boven. Of, zou bitcoin weer eigenwijs zijn en juist naar boven uitbreken?

Naar beneden

We zoomen iets in en kijken naar de grafiek waarin elke candle staat voor één uur. De belangrijke weerstanden en vloeren zijn ingetekend. Momenteel beweegt de prijs zich rond het niveau van 29.600 dollar; vlak boven de steun op 29.400 dollar (27.500), die de afgelopen uren alweer een paar keer getest is. Mocht de prijs er doorheen zakken, dan dient de onderkant van de driehoek als volgende vloer. Daaronder heb ik nog steeds de 25.000 dollar (23.400 euro) in het vizier.

Naar boven

Omdat bitcoin meebeweegt met de stijgingen en dalingen van met name de Amerikaanse beurs Nasdaq, is het goed om die ook in de gaten te houden. Daar zijn momenteel enkele positieve signalen te zien. In ieder geval is de rust er iets teruggekeerd. Mocht hier een doorbraak naar boven in het verschiet liggen, dan is de kans groot dat bitcoin ook volgt.

Tegen de statistieken in zal de uitbraak dan naar boven zijn. Daar ligt eerst de neerwaartse blauwe lijn als weerstand. Daarboven een trendlijn rond de 31.000 dollar (29.000 euro).

All Dutch and English crypto news!

What is StrongBlock (STRONG) and how does it work?

The digital financial environment continues to develop almost every second, which is no surprise to those in the crypto sector. Among such technological advancements, a...

Bitcoin network power demand falls to 10.65GW as hash rate sees 14% drop

The overall power consumption of the Bitcoin (BTC) network recorded a drastic drop after mimicking the two-week-long fall in the mining hash rate, which reduced...

It seems NFT-themed Bored & Hungry restaurant no longer accepts crypto

The Los Angeles Times reported Friday that recently opened NFT-themed burger joint Bored & Hungry no longer accepts cryptocurrency as a form of payment for...

Celsius Network hires advisers ahead of potential bankruptcy: Report

Crypto lending platform Celsius Network has reportedly onboarded advisers from a management consulting firm in advance of the company possibly facing bankruptcy. According to a Friday...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo